A legtöbb út száraz

2024.01.14. 08:40

Útkarbantartás és közműépítés nehezíti a közlekedést

Bama.hu

Fotó: Bloomberg

Országszerte csapadékmentes, többnyire borult, felhős az idő. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az ország jelentős részén száraz. A Dunántúlon helyenként, a Duna-Tisza közén, Békés vármegyében, továbbá Szolnok, Kisvárda és Nyíregyháza környékén nedves, sónedves. A látási viszonyok mindenhol jók.

Az 56-os főúton,
- Bátaszék térségében a 20-as km környezetében a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. Útszűkület mellett dolgoznak, a forgalmat jelzőőrök irányítják. 
- Dunaszekcsőn tönkrement egy aknafedlap, ezért a 35-ös km-nél csak a fél útpálya járható. 

Az 57-es főúton Pécsett, a 39-es km-nél csatornáznak, mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak. Pécsett csomópontot építenek a nagyárpádi úton, félpályás lezárás van a kosárlabda akadémia előtt, a Maléter Pál és a Nagy Imre úton közműépítés zajlik.

Útkarbantartási munkákat végeznek Romonya térségében. 

A személyautóval közlekedőknek díjkötelessé vált többek között, az M0-s, M4-es, M44-es autóút teljes hossza, az M30-as autópályán Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya, valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti része. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M9-es és M80-as autóút teljes hossza, az M8-as autópálya végig, valamint az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza maradt díjmentes.

A kamiontilalom vasárnap 22.00-ig lesz érvényben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!