Újabb mérföldkő

2024.02.11. 14:40

A Nevetnikék díjazta az év vállalati támogatóját

A kórházban fekvő beteg gyermekek gyógyulását tizenhatodik éve aktívan segítő Nevetnikék Alapítvány története újabb mérföldkőhöz érkezett, megtartották első nagyszabású céges rendezvényüket.

Mohay Réka

Forrás: Nevetnikék Alapítvány

Az exkluzív eseményen díjazták a tavalyi év általuk leghatékonyabbnak ítélt vállalati támogatóját, amely mind társadalmi felelősségvállalásának mértékét, mind a segítségnyújtás formáinak hatékony alkalmazását tekintve a legkiemelkedőbbnek bizonyult.

Az elismerés címzettje, a Jobcapital Kft. ugyanis már több ízben bizonyított. A kék-sárga ruhásokkal először játékműhelyen keresztül kerültek kapcsolatba, ezt követte - pro bono szolgáltatásként – új irodavezetőjük kiválasztása, valamint ők voltak az elsők, akik innovatív jelleggel vállaltak egy céges nagyköveti kampányt, amely igen sikeresnek bizonyult. Közel 1,8 millió forintos gyűjtésükkel nagyban hozzájárultak a kollektív szemléletformálás fokának emeléséhez is. Idén – továbbra is aktívan együttműködve a Nevetnikékkel - egy kórterem kifestésében vesznek részt.

A szociális ügyek mellett a környezetvédelmi és fenntarthatósági CSR programok szerencsére valóban kezdenek a vállalkozások életébe beivódni. A Jobcapital, mint Hr Tanácsadó, munkaerő-közvetítő cég, ezt rendkívül fontosnak tartja, hiszen ezen törekvések a toborzásban-kiválasztásban is nagy szerepet kaphatnak. Különösen a fiatalabb generációban fellelhető az, hogy a munkahelyének kiválasztásakor az ilyen jellegű tevékenységeket is figyelembe veszik és akár ez alapján döntenek. Valljuk, hogy a CSR tevékenységben nagyon fontos a rendszeresség, a diverzifikáltság és az, hogy a teljes csapat legyen megmozgatva az ilyen projektekben 

– hangsúlyozta Tarnai Attila, a Jobcapital értékesítési és marketing vezetője.

„Fontos szempont volt nálunk, hogy olyat díjazzunk, akik nem csak minket támogatnak, hanem a CSR, a vállalati felelősségvállalás egyébként is a cégkultúrájuk része. A Jobcapital például más alapítványok támogatását adja céges partnereinek karácsonyi kosár helyett. Ez nagyszerű ötlet.” – emelte ki Kőműves Glória, a Nevetnikék vezetője.

A Nevetnikék nem titkolt hosszú távú célja, hogy minél több, a dél-dunántúli régióban működő, felelősségteljes szemlélettel rendelkező vállalat bevonásával, mosolyt varázsoljon valamennyi beteg kisgyermek arcára, és eredményes együttműködéssel emeljék az egészségügy színvonalát. Hasonló rendszeres támogató cégek jelentkezését várják a jövőben is

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!