Felhívás

2024.01.30. 15:40

Újra fogad kórházlátogató önkénteseket a Nevetnikék Alapítvány

Aktív érdeklődés övezi idén is az immáron tizenhatodik éve a beteg gyermekek mosolyáért a régióban, sőt, már egyre tágabb vonzáskörzetében is elhivatottan tevékenykedő Nevetnikék Alapítvány legfrissebb felhívását. 

Mohay Réka

Forrás: Univ Pécs

Fotó: Csortos Szabolcs

Aki szívesen kapcsolódna be a szervezet munkájába, érdemes őket megkeresni, ugyanis februárban ismét fogadnak önkénteseket. Várják a tizennyolcadik életévüket betöltött, felelősségteljes felnőttek jelentkezését, akik a kiválasztás és a megfelelő szakmai felkészítés után kórházi élményprogramok lebonyolításában segédkezhetnek. 

A Nevetnikék fő célja, hogy enyhítsék a kórházi ellátásra nem önszántukból szoruló gyermekek szorongásait, fájdalmait, eltereljék a figyelmüket a gondokról, elűzzék az unalmat, és megnevettessék őket. Részletes tájékoztatást, valamint a jelentkezéshez szükséges információkat az alábbi weboldalon találhatják: https://nevetnikek.hu/korhazlatogatas/.

A Nevetnikék, amellett, hogy a kórházban kezelt gyermekek napjait kívánják szebbé tenni, odafigyel az önkénteseik lelkiállapotára is. Ezért számukra rendszeres mentálhigiénés beszélgetést, illetve gyászfeldolgozó csoportot is tartanak, hogy a nehéz tapasztalatokat is meg tudják osztani.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!