Véglegesen lemaradunk, ha nem változtatunk

2024.02.28. 14:00

Csizmadia: Pécs ne csak egy megálló legyen Szeged és Kaposvár között!

Bemutatkozó videót tett közzé a Facebook-oldalán Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje, amelyben felvetette azokat a baranyai vármegyeszékhelyt érintő súlyos problémákat is, amelyeken városvezetőként változtatni akar.

Balikó Gergely

Csizmadia Péter azzal indított, hogy Pécsett rendetlenség van jelenleg, fejetlenség és kiúttalanság. Se víziók, se elképzelések, csak nagyotmondások és a pécsiek ámítása – sorolta.

A nemzeti oldal politikusa jelenlegi baloldali polgármestert bírálva azt mondta: Pécsnek jelenleg nincs se vezetése, se irányítója, legjobb esetben is csak egy gondnoka, „aki padokat pingál más színűre” vagy éppen darabonként 30 millióért fest zebrákat, miközben „az alvezérei szétlopják mögüle a várost”. Sajnos a pécsi politika ma már a mutyival lett egyenértékű – mutatott rá Csizmadia Péter.

A Fidesz polgármesterjelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy eközben Pécs folyamatosan lemarad és az utolsók között kullog a nagyvárosokkal összehasonlítva, lakossága folyamatosan fogy, több évtizedekben 30 ezernél is több ember tűnt el a városból.

„Lássuk be, ha nem lenne Pécsen az egyetem és a keményen dolgozó vállalkozók, akkor ez a város már lehúzhatta volna a rolót” – fogalmazott élesen Csizmadia Péter. Arra is felhívta a figyelmet, hogy azok a fiatalok, akik baranyai vármegyeszékhelyen szereznek diplomát, másutt kamatoztatják a tudásukat és – mint mondta – „csak a szép emlékeiket hagyják Pécsett”, ami nincs így jól.

Csizmadia Péter hangsúlyozta: a jelenlegi baloldali városvezetés 16 milliárd forinttal adósította el a várost, miközben egyáltalán nem látni, hogy mire ment el ez a sok pénz. Megfogalmazása szerint nem látni azokat az állítólagos beruházásokat sem, amelyeket a pécsieknek ígértek.

A polgármesterjelölt rögzítette: azért indul a választáson, hogy Pécs ne csak egy megálló legyen Szeged és Kaposvár között.

 Biztos jövőt akarok minden pécsinek, boldogulást és azt, hogy még csak eszükbe se jusson, hogy más városban keressék a megélhetésüket és a boldogulásukat

 – hangoztatta.

A jobboldali politikus felhívta a figyelmet: ha a júniusi önkormányzati választáson elszalasztjuk a lehetőséget a változtatásra, Pécs véglegesen lemarad. „Tudom, hogy a jelenleginél sokkal jobban is lehet szolgálni ezt a várost” – szögezte le Csizmadia Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!