Távozik és érkezik

2024.02.07. 14:09

Csizmadia Péter: Korfut is megcélozza a pécsi repülőtér

A többségében állami kézben lévő Pécs-Pogány Repülőtérről nemcsak München, Málta lesz elérhető, hanem Korfu szigete is – hívta fel a figyelmet Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető szerdán.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Újjáéled a Pécs-Pogányi repülőtér, köszönjük Magyarország Kormánya támogatását – közölte hétfőn Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető, aki akkor Münchent említette meg első úti célként. Azóta kiderült, hogy Máltára is indulnak járatok márciustól, szerdán pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy a legfrissebb fejlemények szerint májustól már Korfu is elérhető lesz a baranyai vármegyeszékhelyről. 

– A korábbi esztendőkben azért nem jöhetett hasonló közlekedésfejlesztés, mert amíg önkormányzati kézben volt a repülőtér, addig nem volt meg a lehetőség a biztonságos pénzügyi háttér megteremtésére 

– mondta Csizmadia Péter, aki ezzel utalt arra, hogy 2021-ben az állam egymilliárd forintért vásárolta meg repülőtér többségi tulajdonát. 

– Ezt megelőzően nem volt meg elegendő forrás arra, hogy azon a megfelelő színvonalon üzemeltesse az önkormányzat a létesítményt, ahogy azt a légitársaságok elvárnák. Az állami szerepvállalással feloldódott ez a probléma, hosszú távon is garantálható a megfelelő színvonalú üzemeltetés és az állami többségi tulajdonnal garanciákat kapott a reptér. 

 

Megemlítette, hogy örül annak, hogy ezúttal a városvezetés is kihasználta ezt a kedvező fordulatot és a jó ügy mellé állt. 

A repülőtér a közösségi oldalán közölte, hogy az első járatok március 26-tól indulnak Münchenbe és Máltára. Korfu pedig május 15-től, szerdánként hetente egyszer lesz elérhető, innentől kezdve a müncheni járat heti háromszor közlekedik majd. 

Arról is beszámoltak, hogy az Universal Air által működtetett járatokon úgynevezett turboprop (egyszerre légcsavaros és turbinás) repülőgéptípusok közlekednek. Az Universal Air flottája pedig hamarosan hat Bombardier Dash8Q400-assal egészül ki, amelyek fedélzetén 78 utas foglalhat helyet.

Repülőjegyeket a légitársaság weboldalán, illetve telefonos applikáción keresztül március 1-től lehet majd foglalni, napokon belül megkezdődhet a jegyértékesítés a szerződött utazási irodai partnereknél. A többségi állami kézben lévő repülőtér a következő napokban további információkkal szolgál a menetrenddel, a jegyértékesítéssel és a járatok igénybevételével kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!