Túljelentkezés

2024.02.21. 14:40

Egy új csoportszobával bővül a harkányi mini bölcsőde

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rawpixel.com

Ebben az évben egy új csoportszobával bővül a harkányi bölcsőde – tájékoztatott Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere. Az óvoda épületében pályázati forrásból még 2018-ban alakították ki a mini bölcsődét, két csoportszobával, és azóta folyamatos a túljelentkezés az intézménybe. Akkor nagy munkálatokkal járt az átalakítás, hiszen épületgépészetileg külön kellett választani az óvodától. Most önkormányzati önerőből az egyik termet alakítják át az új csoportszobának. A munkálatok a nevelési év végén kezdődnek, és a tervek szerint ősztől már jöhetnek ide is a kisgyermekek.

Szijártó Anikó, Harkányi Óvoda Mini Bölcsőde és Konyha vezetője elmondta, annak ellenére, hogy csak májusban lesz a bölcsődei beiratkozás a következő évre, már most megvan a 14 kisgyermek a meglévő két csoportba. Emellett is várólista van, és folyamatos az érdeklődés a férőhelyek iránt. A legutolsó beíratott gyerkőc például egy három hónapos kisbaba volt, aki számára a szülei a 2025-ös nevelési évre szerették volna biztosítani a férőhelyet. 

A bővítés munkahelyteremtést is eredményez, hiszen egy kisgyermeknevelőt és egy bölcsődei dajkát kell majd felvenni az intézménybe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!