Több százan hajtották

2024.02.18. 14:00

„Vesszen a tél, jöjjön a tavasz” – elűzték a telet Harkányban

Ezúttal is nagy sikerrel rendezték meg Harkányban a Téltemetőt, a hagyományos rendezvényre ezúttal is több százan érkeztek. A télűzést általában minden évben a farsangi időszak utolsó hétvégéjén tartják

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Béres Sylvia

Sok éves hagyomány Harkányban a farsangi időszak végén megtartott Téltemető program, melyet ezúttal is a művelődési ház előtti téren rendeztek meg. A résztvevőket Alsó Tamás, az intézmény igazgatója, majd Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere köszöntötte. A téren hatalmas máglyát gyújtottak, és nagy lánggal elégették az óvodások által készített kiszebábot, miközben a Harka Táncegyüttes járt körtáncot. A télűzésen felléptek a Harkányi Óvoda kisgyermekei, valamint a helyi kulturális csoportok: a Harka Táncegyüttes, a Harkányi Menyecskék, a Harka Dalkör, a Harkányi Hagyományőrző Csoport, a Harkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat Singvögel Kórusa, valamint a Harkányi Horvát Énekkar. 

télűzés harkányban
Télűzés Harkányban Fotó: Béres Sylvia

A műsorokat követően, és miután kellőképpen alábbhagyott a máglya tüze, a Harkányi Nyugdíjas Klub tagjai osztottak szalonnát és kenyeret, és az elmúlt évekhez hasonlóan most is szalonnasütéssel zárult a téltemetés, télűzés. 

– Nagyon jól sikerült a program, melyre négyszáznál is több résztvevő érkezett, és nagy örömmel fogadtuk, hogy a Harkányban megszálló vendégek közül is sokan eljöttek, emellett szép számmal vettek részt az óvodások, szülők és a helyi közösségek is a rendezvényen

 – mondta Alsó Tamás szervező. Külön kiemelte a fellépő gyerekeket, akik nagyon színvonalas műsorral készültek, és mindenki számára örömet okoztak az előadásukkal.

A télűzés nem csak a mohácsiaké

A harkányi Téltemetőt egyébként általában minden évben a farsangi időszak utolsó hétvégéjén tartják, most azonban egy héttel későbbre tették a szervezők, ugyanis a városban és a térség településein is számos bált tartottak az elmúlt hétvégén, és ezzel szerették volna elkerülni, hogy az érdeklődőknek választaniuk kelljen a programok között.

A Kiss József Művelődési Ház már készül a következő népszerű – és szintén hagyományos – programjaira, a városi Nőnapra, valamint a Tavaszköszöntőre, melyet Terehegyen rendeznek meg március 23-án. 

télűzés harkányban
Fotó: Béres Sylvia
Fotó: Béres Sylvia

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!