Felkerültek az árak

2024.02.12. 18:50

Félmillió forintba kerülhet a müncheni repülőzés egy családnak

Hétfőn tette közzé a pécsi repülőtér a közösségi oldalán az új repülőjegy árakat, amik kapcsán kijelenthető, hogy egy kétgyermekes családnak is közel félmillió forintba kerül majd egy müncheni út. A bajor fővárostól messzebb fekvő Eszékről is olcsóbb utazni Münchenbe.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

A közösségi oldalán jelentette be a Pécs-Pogány Repülőtér, hogy Máltára egy irányba 79 euróba (közel 30 ezer forint)  kerül majd az út, a jegyet pedig a 2 éven felüli gyermeknek is meg kell váltani. Az árba egy 7 kg-os kézipoggyász, valamint egy 15 kg-os poggyász is belefér. Ha további 15 kg-os csomagot szeretne valaki magával vinni, akkor azért még 30 eurót kell fizetnie. 

Azt is közölték, hogy a fentiekhez hasonló feltételek mellett Münchenbe 159 euróba kerül egyetlen út, ami megközelítőleg 61 ezer forint. Mindezek alapján egy négyfős családnak a máltai repülésre 240 ezer forintot kell fizetnie összesen, míg a Münchenbe 485 ezer forintért tudnak elrepülni. 

Érdekesség, hogy a bajor tartományi fővárostól messzebb fekvő Eszékről is közlekedik járat a horvát légitársaság felségjelzése alatt, ám ezt egyharmaddal olcsóbban lehet igénybe venni, ezért ha onnan indul egy család, akkor 80 ezer forinttal olcsóbban utazhat. (Tény, hogy Baranyából még Eszékre is el kell menni, ami némileg emeli a költségeket.) Az út a levegőben nagyjából 1,5 óráig tart, míg autóval ugyanez 8 órát vesz igénybe. Ugyanakkor 8 literes fogyasztású autóval és 600 forintos benzinnel számolva a 750 kilométeres utat oda-vissza 80 ezer forintból meg lehet járni. 

Éppen ezért fogadták vegyesen a bejelentést a reptér közösségi oldalán az érdeklődők, meg is kérdezték, hogy nem írták-e el az árakat? Azt is megjegyezték, hogy ez nem hétvégi kiruccanós ár, más pedig azt megemlítette, hogy ha repülővel megy valaki, akkor a reptérre egy órával hamarabb kell kimenni, illetve arról gondoskodnia kell, hogy a müncheni légikikötőről eljusson a célállomására helyben. 

Mindenesetre jegyet egyelőre csak telefonon lehet foglalni a máltai cég, az Universal Air angol nyelvű ügyfélszolgálatán. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!