Csak győzzünk választani

2024.02.22. 14:00

Hétvégi túrákból nem lesz hiány Baranyában

Február 24-én és 25-én is több túrához csatlakozhatnak az érdeklődők a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség jóvoltából. Míg szombaton négy hétvégi kirándulás közül választhatunk, addig vasárnap egy útvonalat választhatunk

Czeczon Enikő

Az első hétvégi túra február 24-én a „Bányatavak - Kalandozás Komló és Árpádtető” között címet viseli, amelynek indulópontja a komlói autóbusz-állomás lesz, ahonnan 8 óra 10 perckor indulnak a kirándulók. A túra hossza 20 kilométer, szintemelkedése 825 méter, amely során a következő állomások lesznek érintve: Majális-tér, Szerencse-táró, Macskalik, Bétai tó, Vasasi iszapoló-tó, Hármas-bükk-forrás, Galambos-hát, Rücker-aknai tavak, Józsefháza, Szabolcsi-táró, Kráter-tó (észak), Kráter-tó (dél), Árpádtető.

Hétvégi
Hétvégi túrákat ajánlunk
Fotó: Nagy Gábor / Forrás: MW

Szintén február 24-én lehet csatlakozni az „Ellábadozás a Mecsek szívében” nevű túrához, amelynek induló helyszíne Zobákpusztán, a Szászvári elágazás buszmegállója 8 óra 20 perckor. A táv 12 kilométer hosszú, szintemelkedése 400 méter, amely során érintik a Hidasi-völgyet, a Gödör-forrást, a Szederindás-kút, a Sín-gödört, és ezután térnek vissza a kirándulók Zobákpusztára.  

És itt még nincs vége a 24-ei túráknak, hiszen 8 óra 15 perckor indul Pécsről a Dörömcser túra. A kirándulók busszal utaznak Abaligetig, ahonnan egy 13 kilométeres távnak vágnak neki, 338 méter szintemelkedéssel érintve a Csokonay-kutat, a Dörömcser templomromot és Kővágószőlőst. 

Az utolsó választható túra pedig 24-én a „Mecseki mondák nyomában” nevet viseli, amely 9 óra 15 perckor indul a Teca Mama kisvendéglőtől. A túra során a következő helyeket fogják érinteni a kirándulók: Éger-tető, Babás-szerkövek, Zsongor-kő, Jakab-hegy, Remete-rét, Lapis, Sós-hegyi kilátó, Remete-rét, Mecsekszentkút, majd innen érkeznek vissza a vendéglőhöz. A túra hossza majdnem 23 kilométer, szintemelkedése 799 méter.  

Egy könnyű hétvégi túrával zárul a hét

Ha viszont nem szombaton, hanem vasárnap kirándulnánk, akkor a „Túra Apróságokkal - Hóvirágok nyomában” című túrát érdemes választani, amely körülbelül 5 kilométer hosszú. Az indulás Komlóról a 8 óra 30 perces pécsi buszjárattal történik, majd megérkezve a helyszínre Árpád-tetőtőll a Mókus tanösvényig fognak sétálni az érdeklődők. 

További részletekért mindenképp keressék fel a baranyatermeszetbarat.hu weboldalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!