Szűrővizsgálat

2024.02.21. 18:30

Idén is várja a kicsiket a Fogtündér Pécsett

Folytatódik a Fogtündér játékos szűrőprogram, amely a 6 hónapos és 4 éves közötti gyermekek számára szervez térítésmentes fogászati szűrővizsgálatot a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika gyermekfogászati részlegén – olvasható a pécsi egyetem sajtóközleményében.

Bama.hu

A program szakmai vezetője dr. Balásné dr. Szántó Ildikó, a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika gyermekfogászati részleg tanszékvezetője hangsúlyozta, hogy a szakmai ellenőrzésen túl külön értéke a programnak, hogy a kicsik a szülőkkel érkeznek, -gyakran az egész család!- így személyes tanácsadásra van lehetőség. Feltehetik kérdéseiket, megbeszélhetik aggályaikat. Ezáltal a szülők nem közvetett úton, például az óvodák közvetítésével kapnak tájékoztatást, hanem személyesen. A szakmai kimutatások szerint a 3 éves gyermekek 1/3-ának van szuvas foga. A szuvasodás a tejfogakról átterjedhet az alattuk megbúvó, ínyt áttörni készülő maradó fogakra is.

A jelenlegi jogszabályok értelmében a 3 év alatti gyermekeknek nincs szervezett, avagy kötelező fogászati szűrővizsgálata, kontrollja, így a Fogtündér program egy hiánypótló szűrővizsgálat.

A klinikán 2024. február 29-én csütörtökön 15:30-17:30 között várják a kicsiket anyukákkal, apukákkal együtt, hogy a fogorvosi találkozás élmény és ne görcsös félelem legyen. Részvétel csak Regisztrációval lehetséges, az [email protected] címen. A regisztráció alapján kapnak időpontot a jelentkezők. Várhatóan ismét jelentős lesz az érdeklődés, a jelentkezések sorrendje alapján történik a regisztráció. Akik február 29-re már nem kapnak időpontot, azokat az áprilisi Fogtündér napra előjegyzik

A Fogtündér program megvalósítását a Miniszterelnökség támogatja a NEA, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő közreműködésével. A Fogtündér szűrésről a gyermekek fogkefével és tejfogtartó dobozkával térhetnek haza a dm és a Jordan támogatásának köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!