Együttműködés

2024.02.19. 14:00

Tehetség még magasabb fokon: Miklósa Erika és Novák Péter járt Pécsen

A Magyar Szent István-rend által kitüntetett Kossuth-díjas operaénekes, Miklósa Erika Pécsen járt február 19-én, hogy együttműködést kössön az általa alapított KvintEsszencia Mesteriskola Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara. A keretmegállapodás a tehetség új szintre emelését tűzte ki célul.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer L.

Az együttműködés keretében olyan posztgraduális képzést indítanak az egyetemen, amelynek révén a kar hallgatóinak tanulmányai nem fejeződnek be a diploma megszerzésével, hanem mesterkurzusokkal, operastúdiókban való tanulmányokkal és egyéb képzéssel folytatódhat tovább. Így még magasabb fokon forrhat ki a tehetség.

A tehetség fejlesztése a cél pte, miklósa, novák
A tehetség fejlesztése a cél
Fotó: Laufer L.

A keretmegállapodás megkötése ünnepélyes keretek között, jókedvűen zajlott, amelyen Miseta Attila, a PTE rektora elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a PTE MK dékánja, Lengyel Péter igazán ambiciózus abban, hogy egyfajta holisztikus szemléletet próbál meghonosítani a karon, és össze is verbuválja ehhez a megfelelő segítséget. A rektor bízik abban, hogy ez a megállapodás egy sikertörténet lesz. 

Az alapítvány alapítója, Miklósa Erika beszédében elmondta, hogy biztos, hogy sikeres lesz ez az együttműködés, mert már sikeres volt ez a fajta elképzelés, hiszen gyakorlati reputáción alakul az egész.  

Amikor a pécsi egyetemen tanultam, sokszor gondoltam arra, hogy milyen jó lenne itt nemcsak tanulni, hanem tanítani is 

– mesélte az operaénekes, aki egyben a kar alumnája is. – Rendkívüli nap ez a számomra, hogy az alapítvány elindíthatja a képzését itt, és nagyon köszönöm azt, hogy befogadtak.  

 

A tehetség fejlesztése a cél


Miklósa Erika és az alapítvány kuratóriumi tagja, Novák Péter egy olyan átfogó, komplex, mindenre kiterjedő programot dolgozott ki, amely magába foglalja például az ének- és színpaditechnika oktatását, az önmenedzselés elsajátítását, valamint a brand- és network kiépítését is. 

A zene- és az előadóművészetben is szükséges kialakítani a tudásszerzés és a tudásgyyarapítás azon új modelljét, amely figyelembe veszi az új tendenciákat, kihívásokat és ennek megfelelően adaptálja, fejleszti a készségeket és a képességeket 

mondta Miklósa Erika beszédében. Ez egy nagyon inspiráló program, és a tehetség egy új szintre emelését jelenti.

Az együttműködés aláírásán jelen volt még Novák Péter, a KvintEsszencia Mesteriskola Alapítvány kuratóriumi tagja, Szieben László, az alapítvány kuratóriumi elnöke, Decsi István, a PTE kancellárja, Lengyel Péter, a PTE Művészeti Kar dékánja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában