Macik a viziten

2024.02.28. 16:20

Meggyógyultak az óvodások kedvenc játékai

Bicsérdre is ellátogatott a múlt hét folyamán a Teddy Maci Kórház a helyi óvoda gyermekeihez, a Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatóinak jóvoltából.

Mohay Réka

A PTE Általános Orvostudományi Kar kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és kisiskolás gyermekek játékos módon ismerkedjenek meg a gyógyítással. A Teddy Maci Kórház programjában a gyerekek „teddy doktorként” viselkednek, miközben egy kedvenc játékukat „gyógyítják” a kórházi környezetben, amelyben orvostanhallgatók segítenek nekik. A cél, hogy csökkentsék a gyerekek félelmét a gyógyító munkától és a fehér köpenytől, valamint elősegítsék az egészségnevelést. Az orvostanhallgatók pedig itt szerezhetnek tapasztalatot a gyerekekkel való foglalkozásról.

Bicsérden ezt követően további közösségi eseményeket is szerveznek.

Március 14-én csütörtökön reggel 8 órakor az Általános Iskola Tornatermében tartják az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékünnepe alkalmából iskolai rendzevényüket. A nemzeti ünnephez kapcsolódó műsor utána Bicsérd község képviselőtestülete koszorúzást tart a Kossuth szobornál. Minden érdeklődőt szeretettel várnak erre a tiszteletadásra.

Március 27-én szerdán pedig a hagyományos húsvéti ünnepséget tartja a helyi közösség. Délután 16 órától a gyermekek részére tojáskeresés játékkal, valamint húsvéti állatsimogatással készülnek a szervezők. Ezt követően 17 órától az óvodások és az iskolások rövid húsvéti műsora következik, majd a gyermekek megajándékozására kerül sor.

– Gyerekeket, szülőket, nagyszülőket várjuk Kemencés udvarnál kis vendégfogadásra!

 – hangsúlyozzák a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!