Okos tanterem

2024.02.28. 19:15

Megmutatják, miért jó a robotikával foglalkozni

A Villányi Általános Iskolában az idei évtől robotikával ismerkedhetnek a diákok. Maczkó Vivien, az intézmény igazgatója elmondta, az iskola tavaly egy okos tanteremmel és számos eszközzel – egyebek mellett 3D nyomtatóval, lézervágóval – gazdagodott.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Villányi Általános Iskola

A diákok a pedagógusokkal együtt a tanév elejétől igyekeznek kihasználni az új tanterem adta lehetőségeket, így robotikával kezdtek foglalkozni. Az iskola alapítványának köszönhetően a tanév elején Bee-Bot méhecskéket vásároltak, amelyekkel digitális kultúra órákon és a digitális alprogrami foglalkozásokon ismerkednek kicsik és nagyok, ezáltal elsajátíthatják a programozás alapjait. 

Három hetedik osztályos tanuló – Balogh Gergely, Holczer Balázs és Pataki Flórián – magasabb szinten is foglalkozik a témával, szabadidejükben is szívesen építenek LEGO robotokat és programoznak. A tanév eleje óta szorgalmasan dolgoznak robotjaikon, s az elért eredményeiket már megosztották társaikkal is, bemutató foglalkozásokat tartottak a felső tagozat minden osztályában. A következő időszakban is, ha egy projektet befejeznek, élményteli bemutatóval lepik meg diáktársaikat, hiszen az a cél, hogy minél többen megszeressék ezt a foglalkozást, amely azon túl, hogy jó móka, kulcsfontosságú készségeket fejleszt és élményszerűvé, játékossá teszi a tudományos ismeretszerzést a gyerekek számára.

Forrás: Villányi Általános Iskola

A LEGO építés fejleszti a szem-kéz koordinációt, a finommotorikát és a koncentrációt. A programozáshoz nélkülözhetetlen algoritmikus gondolkodás pedig bármilyen probléma megoldásában segíthet az élet más területein is: azaz, hogy valaki képes egy folyamatot megérteni, részfolyamatokra bontani, a feladatokat megfelelő sorrendbe állítani, csoportosítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!