Könnyebben veszik majd az akadályokat

2024.02.29. 08:00

Online készítik fel a matek érettségizőket az egyetem tanfolyamán

Online érettségire felkészítő tanfolyamot hirdetett a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, amelyre van még lehetőség jelentkezni.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Dodó Ferenc

A tanfolyam február 21. és április 23. között zajlik, amelynek keretében Möbius online tesztelési és értékelési rendszerrel dolgoznak a résztvevők, amelyet kifejezetten a matematika tudás fejlesztéséhez, a tudásszint méréséhez hoztak létre. Az online rendszer mellett a PTE oktatói heti rendszerességgel virtuális térben, a Microsoft TEAMS platform segítségével, konzultációt tartanak az érettségi felkészítőre jelentkezőkkel. 

A tanfolyam azonban nemcsak azért hasznos, mert segíti könnyebben venni az akadályokat az érettségin, hanem azért is, mert a gyakorló feladatok során azonnali visszajelzést kapnak a részt vevők a megoldások helyességéről, valamint a hibákról is. A tanárokkal való szóbeli konzultáció során pedig személyes tanácsokat kapnak a felkészülők a nagy gyakorlattal rendelekző oktatóktól.  

Mindemelett a tanfolyam résztvevői öt intézményi pontot szerezhetnek, illetve a tanfolyam eredményes teljesítése és a legalább jó érettségi érdemjegy esetén, amennyiben a MIK-en folytatja tanulmányait a részt vevő, eredményeit beszámítják a Matematikai alapok tárgy érdemjegybe.  

A részletekért és a jelentkezésért keressék fel a PTE MIK honlapját

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!