Várják a gyerekeket

2024.02.27. 19:15

Idén is tartanak vadász ifjúsági táborokat Martonfán

Az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Vármegyei Területi Szervezete idén nyáron ismét bentlakásos gyermektáborokat szervez Martonfán, a Vadász- és Ifjúsági Központban. Négy, a vadászati kultúrához kapcsolódó tematikus táborba várják az általános iskolás, középiskolás korú gyermekeket.

Balikó Gergely

A kamara ismertetése szerint vadászkürtös-, vadászkutyás-, irodalmi- és vadgasztronómiai táborokban az adott témakörhöz kapcsolódó foglalkozások mellett kirándulás, lőszimulátor, illetve esténként vadászok kíséretében vadles is várja az ifjú természetkedvelőket. A táborokban az egész napos felügyelet mellett a tematikához kapcsolódó szakemberek foglalkoznak a gyermekekkel.

tábor, kürt, vadász
Vadászkürtös tábort is szerveznek / A kép illusztráció
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW

Július 1. és 6. között, a vadászkürtös ifjúsági táborban naponta kürtös foglalkozás lesz a Baranya Vadászkürt Együttes közreműködésével és a tábori élethez kapcsolódó szabadidős programokkal.

A július 15. és 20. közötti vadászkutyás táborban a fiatalok különböző interaktív előadásokon vehetnek részt - akár saját kutyáikkal-, megismerkedve hazánk vadászati gyakorlatában alkalmazott egyes vadászkutyafajtákkal, fajtajellemzőkkel, valamint elsajátíthatják a vadászkutya kiképzés alapjait is, az elméleti és gyakorlati foglalkozások keretein belül.

A július 29. ás augusztus 3. között a baranyai kamara irodalmi táborába érkezők a tematikus napokon szervezett érdekes előadások keretein belül egy-egy híres és neves magyar vadászíróval ismerkedhetnek meg, így a többi között elkalandozhatnak Afrikába, Indiába Gróf Széchényi Zsigmond társaságában vagy Fekete Istvántól megtudhatják, milyen az élet a Berekben. A tábor folyamán az egyéb természetközeli programok mellett olvasónaplót készíthetnek a fiatalok.

Augusztus 12. és 17. között a vadgasztronómiai ifjúsági tábor keretében a fiatalok megismerkedhetnek az erdőkben található ehető és mérges gombákkal, a vadételek elkészítésével az elejtéstől, zsigerelésen, feldolgozáson át az elkészítésig, tálalásig. A kamara ismertetése szerint táborok részvételi díja személyenként 50 ezer forint, amely tartalmazza a szállás, a napi háromszori étkezés és a programok költségét. A jelentkezés részletei a kamarai honlapon megtalálhatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!