Közgyűlés

2024.02.20. 13:13

Tiszta Kezek: éheztet egy fogyatékos fiatalt az MSZP-s alpolgármester feleségének üzlettársa?

Péterffy Attila polgármestertől azt kérdezte a Tiszta Kezek Frakció a keddi közgyűlésen, hogy tudja-e, hogy az MSZP-s alpolgármester, Nyőgéri Lajos feleségének az üzlettársa egy fogyatékos fiatalt éheztet és kutyatápot eszik?

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció tagja azt tudakolta Péterffytől, hogy van-e tudomása arról, hogy az MSZP által 15 millióval támogatott bt. tulajdonosa,  Gy. L.-né – aki   a Nyőgéri Lajos feleségének az üzlettársa – Buzsáki u. 27-ben önkormányzati lakásban lakva a szomszédok életét folyamatosan és szándékosan megkeseríti, őket halálosan fenyegeti?

Hencsei úgy véli, hogy a lakók tehetetlenek ebben a helyzetben, ezért is beszélt Nyőgérivel, hátha tud hatni Gy. L.-nére, de az alpolgármester állítólag azt kérte tőle, hogy „intézzük csendben", de nem történt semmi.

A Tiszta Kezek Frakció tagja ezért feltette kérdést Péterffynek: tudja-e, hogy a szomszédok elmondása alapján Gy. L.-né a gyámja egy értelmi fogyatékos fiatal férfinak, akit folyamatosan ütnek-vernek, akit éheztetnek? Tudja-e, hogy ez a fiatalember kutyatápot lop a szomszédtól és azt eszi, mert éhezik? Tudja-e, hogy Gy. L.-né nem hagyja, hogy ez az értelmileg sérült fiatalember bemehessen az önkormányzati bérlakásba, hanem egy ajtó nélküli fészerben kell élnie és fagyoskodnia?

Mint ismeretes, Péterffy Attila pécsi polgármester jóváhagyta Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester volt feleségének lakáskérelmét, ugyanez történt Nyőgéri mostani feleségének üzlettársával, akinek cége, a Dolgozó Vidék Bt. 15 milliót kapott az MSZP-től tanácsadásért, miközben önkormányzati lakásban élt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!