Rejtély

2024.02.06. 07:00

Már a második új kocsival jár, de egyik sem az övé!

Péterffy kampányfőnöke, Nyőgéri Lajos igyekszik a vagyonbevallásával szerénységet sugározni, hiszen már így is rengeteg botrány lengi körül eddigi városházi ténykedését, elég csak arra gondolni, hogy az általa felügyelt szociális területen a lakásmutyik miatt nyomoznak a hatóságok.

Bóka Máté Ciprián

Az DK-MSZP-s városvezetés döntésének értelmében három alpolgármestere lett Pécsnek, az MSZP-s Nyőgéri Lajos, a pécsiek által meg sem választott MSZP-közeli Ruzsa Csaba, valamint a DK-s Zag Gábor. A három politikus eddig közel 150 millió forintjába került a pécsieknek. Ruzsa Csaba és Zag Gábor után Nyőgéri Lajos vagyonnyilatkozatába nézünk bele, aki Péterffy kampányfőnöke volt, és a korábbi, 40 milliárdos adósságot felhalmozó szocialista városvezetés aktív tagjaként tevékenykedett. 

Csak szerényen

Az MSZP-s Nyőgéri Lajos alpolgármesternek két erdős­mecskei ingatlan – egy 1360 négyzetméteres telken lévő 80 négyzetméteres lakóház, valamint egy 740 négyzetméteres területen lévő 70 négyzetméteres ház – fele van a birtokában. 

Állítása szerint csak egy 2008-ban vett Renault-ja van, ennek ellenére egy meglehetősen új, nagyértékű  Skodával lehetett látni közlekedni tavaly, és a polgármesteri hivatal politikusi VIP-parkolójában is ez az autó állt városházi engedéllyel az ablakában,  tehát ez elvileg nem az ő birtokában volt. A Skodát leváltotta azonban, mert mostanában egy új SEAT-tal közlekedik, amelynek eddig egy tulajdonosa volt a járműadatbázisból történt lekérdezés alapján. 

Egy cégben érdekelt

Nyőgéri – papíron – a Start end Go Bt. kültagja, de a céget ilyen elnevezés alapján nem tudtuk beazonosítani. Köztudott, hogy korábbi céges ügyei miatt eltiltották a gazdasági társaságok vezetésétől, mert három cégét is kényszertörléssel szüntették meg, ezért 2019-ben nem is nevezték ki a gazdasági bizottság elnökének. Később azonban Péterffy a veszélyhelyzetet kihasználva alpolgármesteri szintre emelte.

Van készpénze, de a tartozása nem változott

Jelenleg 1,35 milliós havi bruttó fizetése ellenére hárommillióval tartozik magánszemélyeknek. Ráadásul úgy, hogy ez tavaly is ennyi volt, de közben magának felhalmozott még 800 ezer forintnyi készpénzt.

A nyomokat eltakarították

A vagyonnyilatkozatban erről ugyan nem kellett vallania, de esetében más érdekesség van. Péterffy Attila pécsi polgármester jóváhagyta Nyőgéri volt feleségének lakáskérelmét, ugyanez történt az alpolgármester mostani feleségének üzlettársával, akinek cége, a Dolgozó Vidék Bt. 15 milliót kapott az MSZP-től tanácsadásért, miközben az ügyvezető önkormányzati lakásban élt.

Nyőgéri mostani felesége, Kőrösi Zsanett amellett, hogy a Dolgozó Vidék Bt. tagja volt, a pécsi önkormányzat szervezési és jogi főosztályának személyzeti csoportvezetője is. A bt.-t azt követően kezdték eltüntetni, hogy lapunk foglalkozott a botránnyal. 

Nyomozást indítottak

Péterffytől a kinevezésekor megkapta a lakásügyi területet is, ahol az ügyészég 2022-ben vesztegetés gyanújával nyomozást indított a polgármesteri hivatalban. Nyőgéri egyik volt bizalmasa, belsős munkatársa ellen pedig élénken érdeklődtek a nyomozók. Azóta az önkormányzati lakások kiutalása körül még több botrány kibukott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!