Elismerések

2024.03.31. 13:40

A gazdasági díjak közül három is Mohácsra került

A közelmúltban adták át a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által alapított gazdasági díjakat, amelyek közül három is Mohácsra került.

Pávkovics Gábor

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kitüntetési Rendje alapján a kamara elnöksége dönt a kamarai díjak kitüntetettjeiről. A kitüntetésekre számos javaslat érkezett a kamarai testületek és tisztségviselők részéről. A kamara elnöksége mérlegelte a javaslatokat, s döntött a díjazottakról.

Az elismerések közül három is Mohácsra került.

Zsolnay-díj - Baranya Gazdaságáért Díj - Pávkovics Gábor

A méltatás szerint Pávkovics Gábor két évtizedes pénzügyi vezetői szakmai pályafutása mellett sokáig képviselő volt, majd 2020-ban Mohács polgármestere lett. Városvezetőként a térség gazdasági fejlődését, munkahelymegőrző és -teremtő beruházások elindítását és támogatását menedzseli. A vármegye egészének fejlődését szolgáló kikötő, a mohácsi Duna-híd, az M6-os autópálya fejlesztése és a Mohács 500 program elkötelezett motorja. 

Baranyai Környezetvédelmi Díj - KRONOSPAN-MOFA Hungary Kft.

A cég tevékenysége a száraz technológiával működő faipari laptermék gyártása, felületkezelése, valamint értékesítése. A vállalkozás elkötelezett a kiemelkedő környezetvédelmi projektek iránt. A gyártástechnológiák folyamatos korszerűsítése keretében 2022-ben megvalósult a "Bag Filter-projekt", mely során megújult a biomassza tüzelésű kazán füstgáztisztító rendszere. 

Dr. Fáy Mihály-díj - Mohács Gazdaságáért díj - Vágner Attila

Vágner Attila az irodabútor-gyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. ügyvezetője. A cég jogelődjének, a mohácsi székgyárként ismert vállalkozásnak a vezetésére az akkori tulajdonos kérte fel. A szektor nehéz gazdasági helyzete ellenére elvállalta a felkérést. Kitartó, következetes munkájának, szakmai hozzáértésének és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalkozás életben maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!