Húsvéti programok

2024.03.13. 17:00

Beköltözik a nyuszi a Zsolnay Negyedbe

Többek között tojáskereső detektívjáték, kézműves húsvéti játszóház és Gryllus Vilmos koncertje várja a családokat április 1-jén a Zsolnay Kulturális Negyedben – olvasható a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közleményében.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Karnok Csaba

A programok az E78-as teremben Ringató gyerekkoncerttel indulnak reggel 9 órakor, amit hangszersimogató egészít ki, így a kicsik kötetlen formában barátkozhatnak a hangszerekkel. A 0-5 éves korosztálynak szóló programon a közös éneklés és játék is fontos szerepet kap.

Csernik Pál Szende erdélyi népi mesemondót hallhatjuk 10 órától. A Húsvéti Meseszőttes történetei elsősorban óvodás és kisiskolás korosztálynak szólnak, de a szülők is garantáltan jól fognak szórakozni!

11 órától a húsvéti nyuszi nyomába eredhetnek az apró kalandorok, hiszen indul a tojáskereső detektívjáték! A gyerekek egy felfedező térkép segítségével találhatják meg a Zsolnay Negyedben elrejtett különleges tojásokat, miközben igazi nyomolvasókká válnak. Indulás 11 órakor a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadától. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik. Regisztráció: [email protected].

Délután kézműves foglalkozásokon készülhetnek a húsvétra kicsik és nagyok; 14.00 – 17.00 között Varga-Mohácsi Tímea kézműves játszóházvezető segítségével kedves tárgyakat készíthetnek különböző technikák elsajátításával.

Felhőtlen jókedv vár mindenkit a Lajtorja mini gyerekzenekar koncertjén 15 órától. Az együttes célja a vidám hangulat megteremtése, mesével, közös énekléssel és mozgással kiegészítve. Fontos számukra a népi hagyományok megőrzése; dalaik energikus interakcióban szólítják meg a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Gryllus Vilmos 17 órakor kezdődő koncertjén a tavaszt köszönti minden dal, minden ének. A hazatérő madarakat, a téli álomból ébredő állatokat és a napsütésben szirmot bontó virágokat. A Tavaszi daloskönyv című gyerekkoncert zárja a napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!