Keressük a legszebb húsvéti dekorációkat

2024.03.09. 11:00

Fotókat várunk a húsvéti díszbe öltöztetett településekről

Tavaly, karácsony előtt újra indult a Dunántúli Napló és a bama.hu kezdeményezése, melyben a baranyai falvak és városok adventi dekorációiról készült fotókat mutattuk be. Több mint 20 településről kaptunk hangulatos fotókat olvasóinktól.

Tóth Viktória

Fotó: Györkő Zsombor

Húsvét közeledtével nyuszik, tojások és virágok díszítik a baranyai településeket is, a következő időszakban ezeket is szívesen bemutatnánk. Van, ahol az önkormányzat dolgozóinak köszönhető az ünnepi hangulat, máshol a lakók díszítik fel környezetüket.

Húsvéti, tavaszváró kezdeményezésünkre olyan képeket várunk a baranyai falukból, városokból, amelyek a szépen feldíszített főtérről, utcákról készültek, de szerepelhet a képen egy ünnepi díszbe öltözött középület, iskola, óvoda, hivatal, kultúrház is. Külön örülünk ha emberek is szerepelnek a képeken, például a dekoráció elkészítésében segítő helyiek. Szívesen látnánk a helyi hagyományokhoz kapcsolódó történeteket, néhány sort a dekoráció létrejöttéről is.

Kérjük, hogy jó minőségű, éles, nem homályos fotókkal jelentkezzenek olvasóink, hiszen ezeket tudjuk megjelentetni az újságban és online felületünkön is. 

Szeretnénk minden felhívásunkra jelentkező településről legalább egy-egy fotót bemutatni, ezért érdemes több képet beküldeni szerkesztőségünkbe. A tavaszi díszbe öltözött településeket a Dunántúli Napló húsvét előtti lapszámaiban képes összeállításokon keresztül szeretnénk bemutatni. Valamint a bama.hu Facebook-oldalán külön posztban mutatunk be minden települést. 

A képeket bárki beküldheti a [email protected] e-mail-címre legkésőbb március 26-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!