900 lámpa

2024.03.17. 18:30

Felgyúlnak ismét a fények Komlón

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: KISS ANNAMARIE

Tovább folytatódik a közvilágítás teljes egészének visszakapcsolása a városban - ezekben a napokban 668 lámpát állítanak újra üzembe a szakemberek: egy hét alatt ennek nagyjából a felével már el is készültek és jóllehet a befejezési határidő április 15-e, várhatóan - mint azt Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk - már húsvétra végeznek a feladattal a kivitelezők. - A visszakapcsolás minden városrészt érint, zömében a családi házas övezeteket - tájékoztatta lapunkat a polgármester.

Mindezeken túl 900 lámpatest emelt szintű karbantartására is sor kerül az elkövetkezendő néhány hónapban - a korszerűsítés következtében egységes, szabályozható teljesítményű, programozható, és ezáltal további energiamegtakarításokat eredményező fényforrások világítják majd meg a közterületeket. Első ütemben közel 500 lámpatest modernizálása valósul meg, jellemzően a főutak, tömegközlekedési útvonalak mentén, majd a második fázisban további 400 lámpa korszerűsítésére kerül sor.

Cél, hogy az első félévben ezek a munkák megvalósuljanak.

Komlón a közvilágításban 2022 novemberében vezették be a korlátozásokat az energiaválság következtében hozott megtakarítás intézkedések részeként - akkor a város teljes területén minden második lámpatestet kikapcsoltak, kivéve a közlekedési csomópontokat és a gyalogátkelőhelyeket. Tavaly novemberben az egy év tapasztalatai, valamit a lakossági visszajelzések alapján néhány területen indokoltnak tartotta a város a lámpák újbóli üzembe helyezését - a kritikusabb helyszíneket akkor újból megvizsgálta az önkormányzat, aminek eredményeként 167 világítótest visszakapcsolása történt meg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!