Bővítik a kapcsolatot

2024.03.15. 20:15

Helyben tartanák a fiatalokat

Tovább bővíti kapcsolatait a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. Erről Sudárné Fekete Katalin, a PTE Kelemen Endre Egészségügyi Technikum igazgatója, dr. Ács Pongrác, a PTE Egészségtudományi Karának dékánja és dr. Szécsi Gábor professzor a KPVK dékánja írt alá egy, a térség jövőjének formálását segítő együttműködési megállapodást.

Bama.hu

A teol.hu írása szerint ez a paktum már a sokadik, amelyet a szekszárdi központú kar kötött, mondta bevezetőjében dr. Szécsi Gábor. Ezt indokolja, hogy elérkezett az egyetemek negyedik nemzedékének kora, amikor olyan intézmények vették át a korábbi nemzedékektől a stafétát, amelyek nem csupán oktatnak, képeznek, tudományos munkát végeznek, hanem formálják, alakítják a térség, a régió társadalmi, kulturális, gazdasági életét. Ennek jegyében az egyetem két kara, és egy nagyon fontos gyakorló intézménye összefog, amelynek elsődleges célja, hogy az itt tanuló, s itt végzett fiatalokat itt tartsák, ezzel erősítsék, növeljék a vármegye és a dél-dunántúli régió megtartó erejét.

Ma még tapasztalható, hogy a fiatalok, tanulmányaik befejeztével tovább állnak, másutt, nagyobb városokban keresnek a megélhetési lehetőséget, vagy tanulnak tovább. Most majd az egészségügyi technikum végzőseit tudatosan irányítják a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, illetve a KPVK felé. Ennek érdekében létrehoznak egy tehetséggondozási folyamatot is, amelynek lényege, hogy a technikumban tanuló fiatalokat bevonják az egyetemi karok tehetség-műhelyeinek munkájába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!