Együtt köszöntötték a tavaszt a harkányiak

2024.03.25. 16:56

Körülbelül százan tekerték le Terehegyen a négy kilométeres útavató kerékpártúrát

Kerékpártúrával avatták fel a felújított külterületi útszakaszt Terehegyen. A harkányi önkormányzat 2022-ben közel 230 millió forint támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program keretében a külterületi helyi közutak fejlesztése elnevezésű pályázatával. A projekt keretében a Nagyhegy utca végétől a terehegyi temetőig tartó útszakasz aszfaltozása történt meg.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az útszakasz, amely korábban földút volt, a Harkány belterületi és külterületi, zártkerti részén található ingatlanokat köti össze. S mivel az út mindkét oldalán mezőgazdasági művelésű területek vannak, a leaszfaltozott út funkciója maradt gazdasági út, tehát elsősorban a környező mezőgazdasági területeket szolgálja ki. A projekt célja a településen működő vállalkozások számára a szükséges megfelelő infrastruktúra, illetve a megfelelő állapotú közutak biztosítása volt.

Az útszakasz hivatalos átadóját, a projekt zárását szombaton, a Terehegyi Tavaszköszöntő rendezvény keretében tartották meg, s egy kerékpártúrával avatták fel, melyre több mint 90-en regisztráltak. Induláskor még jó páran becsatlakoztak a bringások közé, így körülbelül százan tekerték le a 4 kilométeres túrát. Aki regisztrált, fürdőbelépőt kapott ajándékba, utána pedig egy tál gulyással is megkínálták őket.

Délután a hagyományos Tavaszköszöntő rendezvényen gyerekjátszó és kézműves foglalkozás, fafaragás és Kinder diszkó, zenés gyerekfoglalkoztató, zsákbamacska és kirakodó vásár várta a családokat. Emellett a színpadon egymást váltották a helyi kulturális csoportok. Fellépett a Harka Dalkör, a Harkányi Hagyományőrző Csoport, a Harkányi Ifjúsági Zenekar, a Harkány Big Band és a Harka Táncegyüttes, a Harkányi Óvoda kisgyermekei, a harkányi iskola néptánc csoportja, a Harkányi Menyecskék, a Sihafa Népdalkör, a Harkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat Singvögel Kórusa, a Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Énekkara, a Pécsudvardi Férfikórus, a Csak Apa Kedvéért és a Nihil Chips zenekar. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!