Csütörtökön 17 órától a Dóm téren

2024.03.12. 16:40

Március 15. - Csizmadia lesz a pécsi jobboldal megemlékezésének házigazdája

A Fidesz és a KDNP pécsi szervezetei március 14-én, csütörtökön 17 órától a Dóm téren tartják az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából – táncszínházi előadással tarkított - megemlékezésüket – közölték lapunkkal a szervezők.

Bama.hu

A nemzet hőseit ünneplő esemény házigazdája Csizmadia Péter, a kormánypártok pécsi polgármesterjelöltje, a Fidesz pécsi frakcióvezetője lesz, ünnepi beszédet Deutsch Tamás európai parlamenti (EP-) képviselő, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője mond.

A résztvevők megtekinthetik a Sorscsillag című táncszínházi előadást a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház előadásában. A produkció zenéjét Szirtes Edina Mókus szerezte, a koreográfiáért Gálber Attila – ismertették a szervezők.

Két múzeum lesz nyitva pénteken

Pénteken, a nemzeti ünnepen a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Vasarely Múzeum és a Zsolnay Múzeum lesz látogatható – tájékoztatott a közgyűjtemény, azt is jelezve, hogy utóbbi helyszínen az állandó kiállítás mellett egy – a magyar üvegművességbe bepillantást engedő - időszaki tárlat is várja az érkezőket. A két helyszín március 15-én is 10 és 18 óra között fogadja a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!