Csizmadia: Péterffyék elverték a pénzt

2024.03.04. 17:48

Tüke Busz: továbbra is fizetni kell a 14 év alatti gyerekeknek a pécsi járatokon

Miközben péntektől országosan, így Baranyában is új időszámítás kezdődött a közösségi közlekedésben, a pécsi Tüke Busz közölte, hogy a városban minden marad a régiben. Minderről Csizmadia Péter, a nemzeti oldal pécsi polgármesterjelöltje is kifejtette álláspontját.

Bama.hu

Március 1-jével a magyar közlekedésben a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre: a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá – így foglalta össze röviden Lázár János építési és közlekedési miniszter a múlt héten az intézkedés jelentőségét. Ám a Tüke Busznál más a helyzet.

Tüke busz
Tüke Busz: továbbra is fizetni kell a 14 év alatti gyerekeknek a pécsi járatokon
Fotó: Löffler Péter

A részletek tekintetében ez azt jelenti, hogy a naponta ingázó 4,5 millió utasból 4 millió ember élete változott meg. Magyarországon 700 ezer 6-14 év közötti gyerek is ingyen utazhat mostantól, 1 millió 14-25 év közötti fiatal számára biztosítják a félárú közlekedést.

Eközben a Tüke Busz a napokban kommünikét tett közzé, amelyben rögzítették: 

a 14 év alattiak díjmentes utazási kedvezménye a MÁV-Volán csoport által közlekedtetett járatokon vehető igénybe március 1-jétől. Pécsett a Tüke Busz járataira a társaság üzletszabályzatában meghirdetett díjszabás szerint kell menetjegyet vagy bérletet váltani – emelték ki. A vállalat közölte azt is, hogy – idézzük - „Pécs polgármestere személyes egyeztetést kezdeményezett az építési és közlekedési miniszternél annak érdekében, hogy a 14 év alattiak kedvezményes utazásával kapcsolatban tiszta képet kapjon a városvezetés”.

Csizmadia Péter, a Fidesz és a KDNP pécsi polgármesterjelöltje a Facebook-oldalán a Tüke Busz közleményére reagálva azt írta: „miközben egy ország örül annak, hogy 700 ezer gyermek utazhat ezentúl ingyen a helyközi járatokon, a Tüke Busz sietett közölni: Pécsen igenis fizetni kell továbbra is”. 

Eközben Péterffy Attila „tiszta képet” szeretne kapni a minisztertől

 – jegyezte meg.

A jobboldali politikus úgy látja: ha a jelenlegi balos városvezetés nem veri el a pénzt például menedzsmenti jutalmakra, szükségtelen „tanácsadókra”, „átvilágító”, eredménytelen ügyvédekre, haveri cégvezetők milliós fizetésére és prémiumaira, elbaltázott beszerzésekre, akkor Pécsett is jutna pénz arra, hogy a 14 év alatti gyerekek ingyen, a 14-18 év közötti diákok pedig egy buszjegy áráért utazhassanak havonta.

Csizmadia Péter még februárban jelentette be, hogy megválasztása esetén a új polgári városvezetés egyik első intézkedéseként ingyenessé tenné a városi közösségi közlekedést a 14 év alatti pécsieknek, továbbá a 14-18 év közötti pécsi iskolások egy buszjegy áráért válthatnák meg a havi bérletüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!