Várják a javaslatokat

2024.03.29. 14:00

Újabb okoszebrákkal segíthetik a biztonságos közlekedést Mohácson

Amint arról beszámoltunk, a Kossuth Lajos utcában tavaly november óta okoszebra segíti a biztonságos átkelést az úttesten, ami a tapasztalatok szerint be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Pávkovics Gábor, Mohács polgármesterre arra kéri a mohácsiakat, írják meg javaslataikat, hol létesüljenek újabb okoszebrák a városban.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Egy olyan közlekedésbiztonsági rendszerről van szó, amely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével a zebrára lépő járókelőre hívja fel a figyelmet. Tehát az okoszebra célja, hogy az adott átkelőhelynél a járművezetők mindig észleljék a gyalogosátkelést. A fényjelzés kizárólag addig tart, ameddig az áthaladás is, így a zebra csak indokolt esetben lép működésbe.

Tavaly november óta ilyen rendszer működik a Kossuth Lajos utcában, a Penny áruháznál. Az okoszebra beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jelentősen növelte a gyalogosok biztonságát, közölte Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere.

- Most arra kérem a tisztelt mohácsi lakosokat, mondják el véleményüket, hogy a városunk területén már meglévő további gyalogátkelők közül melyeket volna szükséges okoszebrává felfejleszteni.

Pávkovics Gábor március 31-ig várja a javaslatokat az [email protected] címre! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!