Programajánló

2024.04.14. 15:40

Családi forgatag lesz a Föld napján

Bama.hu

Április 22. a Föld Napja. E naphoz kapcsolódva világszerte programokat rendeznek, melyek a bolygónk természeti értékeire, valamint a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság idei rendezvényének középpontjában a Mura-Dráva-Duna UNESCO Bioszféra Rezervátum áll. Ízelítő a programokból: A „Nagy folyóink madarai” címmel meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése és a díjazott alkotásokból rendezett kiállítás megnyitása, a Mura-Dráva Duna UNESCO Bioszféra Rezervátum bemutatása, vendégünk: a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park, gyerekkoncertek, Varázsóra, virtuális valóság, természetismereti játékok, túrák a Tettye környékén, a Természetvédelmi Őrszolgálat bemutatkozása, kisállat simogató, Európa sátor, Retro könyvvásár, a Nemzeti Parki Termék Védjegy bemutatása, hulladékok újrahasznosítása, ügyességi játékok, meteorológia, idegenvezetések a Pinter-Kert Arborétumban, a Mecsek Kiállítás bemutatása.

A programon való részvétel ingyenes!

A szabadtéri rendezvény környezetünk természeti értékeire, azok megóvására kívánja felhívni a figyelmet – adta hírül a DDNP. A látogatókat több szervezet képviselői várják hangulatos és interaktív programelemekkel. Helyszín: Pécs, Tettye tér. Program kezdete: 2024. április 20., 10.00 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!