A részvétel ingyenes

2024.04.15. 08:00

Drávaiványiba gurul be a szűrőbusz

Ismét szűrőbusz érkezik a sellyei járásba, április 16-án Drávaiványiban folytatódik a Helybe visszük a szűrővizsgálatokat elnevezésű program.

Tóth Viktória

Délelőtt 10 és 18 óra között a Polgármesteri Hivatal előtt parkol le a jármű. Mint arra a Sellyei Egészségfejlesztési Iroda is felhívta a figyelmet, ha valaki már korábban részt vett ilyen szűrővizsgálaton akkor újra lehet menni, ha pedig még nem, akkor mindenképpen jó lehetőség.

A szűrőbuszon a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet munkatársai végeznek szív- és érrendszeri rizikószűrést és kardiológiai szakvizsgálatot. Többek között lesz testsúly- és testmagasságmérés, testtömeg index meghatározás,  vércukor-, koleszterin-, és trigliceridszint mérés, véroxigénszint mérés, vérnyomásmérés, légzésfunkciós vizsgálat, EKG vizsgálat, boka-kar-index meghatározás és életmód tanácsadás is.

Kérik, hogy a résztvevők vigyék magukkal TAJ-kártyájukat és érvényes, személyazonosításra alkalmas okmányukat. A szűrővizsgálaton és az állapotfelmérésen való részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött. A regisztráció a program zárási időpontja előtt 1 órával befejeződik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!