Néptáncoktatás indult

2024.04.10. 16:30

Kicsik, nagyok ropják, ráadásul dalokat is tanulnak

Sikeresen zajlott az első néptánc óra a sellyei művelődési házban. Április 9-én több mint 20-an gyűltek össze, hogy egy jókedvű foglalkozás keretében a hagyományainkat ápolják. Egy nyertes NKA pályázat eredményeként valósulhat meg a táncoktatás a városban.

Tóth Viktória

Kolat Irén, a Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézmény intézményvezetője elmondta, hogy az első táncórán a szatmári lépések elsajátításába kezdtek bele. Valamint a Zúg az erdő zúg a mező című szatmári népdalt is közösen megtanulták. Minden korosztály képviseltette magát, a gyerekektől kezdve az idősebbekig. S nem csak nők vettek részt a táncórán, több férfi is jelen volt. A résztvevők nagyon élvezték a foglalkozást, sokan kellően el is fáradtak.

A néptánc minden kedden 16.30-kor kezdődik a művelődési házban, a foglalkozásokat Martin Dóra vezeti. A jövőre vonatkozóan pedig tervezik, hogy esetlegesen létrehoznak egy ormánsági néptánc együttest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!