Nekimentek a lakóknak

2024.04.30. 14:00

Ebadó és állatrendőrség is jöhet Pécsre Péterffyék maradásával?

Lapunk birtokába került az a hangfelvétel, ami még az év elején készült a pécsi városháza egyik bizottsági ülésén. Az eseményen akkor az Eszék utcai kutyafuttatót tárgyalták meg, amelyet azóta már második alkalommal is megfúrtak Péterffy Attiláék. A városvezetés embere ennek kapcsán szállt bele a pécsi gazdikba, és állatrendőrséggel vegzálná őket. Azon is sajnálkozott, hogy nincs ebadó.

Bóka Máté Ciprián

Forrás: MW

Kutyások megadóztatásáról álmodozhatnak a pécsi önkormányzatnál, merthogy azon keseregnek, hogy jelenleg a pécsieknek nem kell a kutyáik után adózniuk – ez derült ki Péterffy Attila jelenlegi baloldali polgármester frakcióvezetőjének az ebadó kapcsán kifejtett szavaiból. Ágoston Andrea szilárd álláspontját akkor mondta el, amikor az Eszék utca környékén élő kertvárosi kutyások kérésének kellett volna eleget tennie a baloldalnak. Egy olyan kérésnek, amelyet még a városházi hivatalban is teljesen jogosnak értékeltek.

ebadó, péterffy, állatrendőrség
Ebadó és állatrendőrség is jöhet Péterffyékkel
Forrás: MW

A baloldali szerint kár, hogy nincs ebadó 

Ágoston Andrea, Péterffy frakcióvezetője ráadásul az Eszék utcai kutyafuttatóról szóló napirendnél, a februári bizottsági ülésen abban hiszemben, hogy az álláspontja nem jut el a sajtóig, egészen különös kijelentést tett. A lapunk birtokába került hangfelvétel szerint Péterffy egyik alapembere, városházi kulcsfigurája azt mondta, hogy „nagyon sajnálja, hogy nincs már ebadó". Majd durva általánosítással nekiszaladt a pécsi gazdáknak – nem tudni milyen adatokra hivatkozva – mondván, hogy „tele van a város a regisztrálatlan, chip nélküli kutyákkal, amik aztán az utcán kötnek ki". A baloldali politikus ezek után kijelentette, hogy állatrendőrséget is szívesen létrehozna. 

A fentiek alapján tartani lehet attól, hogy amennyiben Péterffyék hatalomra kerülnek ismét, akkor az ebadó és az állatrendőrség bevezetése napirendre kerülhet Pécsen, bár az önkormányzat korábban ezt tagadta egy közleményben. Egyébként a jelenlegi városvezetés már 16 milliárdos adósságállományt lapátolt össze néhány év alatt, amit 2048 kell a pécsieknek kifizetnie, nem kizárt, hogy emiatt is lenne részükről indokolt az ebadó. 

Két kutyafuttatót elkaszáltak, a pécsiekkel szemben dolgoznak

A baloldali városvezetés azon döntése, amellyel elkaszálták az Eszék utcai futtatót, kiverte a biztosítékot a gazdák körében. Az érthetetlen, a pécsi polgárokkal szemben meghozott határozat ugyanis annak ellenére született meg áprilisban, hogy az ebösszeírás alapján is egyértelmű volt annak szükségessége, de helyiek még aláírásokat is gyűjtöttek a létesítés érdekében. A belvárosi kutyafuttatóval kapcsolatos elképzeléssel pedig hasonló történt, hiszen Kővári János, az ÖPE-KDNP képviselőjével és a lakókkal szemben itt sem támogatták az ügyet. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!