Pályázatot nyújtottak be

2024.04.09. 14:45

Harcba szállnak az illegális szeméttelepek ellen Komlón

Hat illegális hulladéklerakó felszámolását tervezi Komló a közeljövőben – a munkálatok finanszírozására a napokban nyújtott be pályázatot az önkormányzat.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Mint azt Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk, a közel 30 millió forintos támogatásból az Építők útja, Patak utca, valamint Jószerencsét utca mögötti területet, ezen kívül a Bocskai utca, szilvási garázssor és a Jex Simon ház mögötti erdőt mentesítenék a szabálytalanul kihelyezett szeméttől. 

– A városban az illegális hulladéklerakás – amely többnyire önkormányzati területeket érint - folyamatos problémát, felszámolásuk pedig jelentős kiadást jelent a város számára 

– fogalmazott a polgármester. 

Működik a hulladékradar, amely könnyen elérhető módon bárki számára lehetőséget biztosít az illegális lerakók bejelentésére, ha azonban a szabálytalankodó szemetelő kilétét nem sikerül kideríteni, a terület tulajdonosának – ami sok esetben az önkormányzat – kell az ártalmatlanításról gondoskodni a renitensek helyett.

Polics József kiemelte, ha elnyerik az NKHV Zrt. által nemrég meghirdetett „Tisztítsuk meg az országot II. hulladékfelszámolási pályázaton az igényelt támogatást, akkor a város hat legkritikusabb helyszínén tisztítanák meg a zöldövezeteket a szétszórt lomoktól. Az érintett területek rendbe tételét követően pedig térfigyelő kamerák kihelyezését is tervezik – segítségükkel igyekeznek megakadályozni, hogy Komlónak ezek a pontjai újból illegális szemétteleppé váljanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!