Látványos lesz

2024.04.03. 18:29

Ismét népviseletbe bújik a város, ünnepel Bóly

Wald Kata

Tizedik alkalommal hirdeti meg a német népviselet napját, a TrachtTag-ot a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár, a hagyomány szerint április utolsó pénteki napján, amelyhez Bóly ezúttal is csatlakozott. A helyi rendezvények koordinátora a Bólyi Általános Iskola: különleges programokkal várják az érdeklődőket a város különböző pontjain április 26-án. 

Az egész délelőttön átívelő rendezvény 9.40-kor az iskola belső udvarán ünnepi köszöntővel indul, majd 10 órakor a Német Tájház és Közösségi Háznál lesz látható hagyományőrző kulturális műsor, azt követően az Önkormányzati Hivatal előtt tartanak "Csalogatót", utána a szociális központ, az óvoda parkolója, Batthyány tér, végül az iskola sportpályája az állomások. A szervezők kérik, hogy aki teheti, csatlakozzon a felhíváshoz népviseletben, vagy annak kiegészítőjében.

A magyarországi német népviselet napján országszerte az a cél, hogy a lehető legtöbben vegyék fel egy hétköznapon a magyarországi német népviseletük egy darabját, és tegyenek ünneppé egy átlagos pénteket. Így megidézve az ősök emlékét, és bemutatva örökségüket a mindennapokban. 

A szervezők felhívása szerint idén se kell mást tenni, mint kiválasztani egy autentikus(!) magyarországi német népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és azt a hétköznapi ruhával kombinálva egész nap, vagy egy napszakban hordani. Az összeállításokról készült fotót vagy videót a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár örömmel fogadja és teszi közzé, megmutatva, hogy a múlt darabjai milyen fontos részei a jelennek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!