SZÁSZXSZÉP

2024.04.07. 11:30

Fesztiválon mutatkozik be a népi kultúra Szászváron

Hagyományteremtő szándékkal május 12-én vasárnap első ízben rendezik meg a SZÁSZXSZÉP kulturális fesztivált a Szászvári Várkastélyban - a folklórfesztivál célja a térség színes népi kultúrájának a bemutatása a néptáncon, népzenén, népviseleten, színjátszáson, gasztrokultúrán keresztül.

Wald Kata

Képünk illusztráció

A május 12-i fesztivál a 10 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitót követően sokszínű programkínálattal várja a közönséget: a kisebbeknek Bűvös Bábos előadásokkal készülnek, a nap folyamán amatőr színjátszócsoportok is bemutatkoznak, a folklórgálán pedig fellépnek a Pöndöly, a magyaregregyi, valamint a hosszúhetényi néptánccsoportok, az egyházaskozári Csángó Magyar Hagyományőrző Egyesület, Ládás József mesemondó, valamint a zeneiskola népzene tanszakának növendékei. Legendás dalok címmel egy szórakoztató és edukatív, élőzenével és vetítéssel kísért könnyűzenetörténeti előadás is része a programnak. 

Cél, hogy a jövőben a SZÁSZXSZÉP folklórfesztivál határokon is átnyúló rendezvénnyé váljon, Szászvár osztrák, felvidéki, és erdélyi testvértelepüléseinek részvételével - ennek megvalósítására nemrég mintegy 1,1 millió forintos támogatásra pályázott az önkormányzat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában