Tavaszi nagytakarítás

2024.04.16. 14:40

Összefogtak az erdő tisztaságáért a szemétszedő túrán

Sajnos mindig lesz, aki eldobálja a szemetet az erdőben, ezért a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem Programja és a Mecsekerdő Zrt. az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) által hirdetett Tavaszi Nagytakarítás keretében szemétszedő túrát szervezett. Az esemény célja volt a kedvelt kirándulóhelyek megtisztítása, valamint az erdőjárás etikettjének megismertetése.

Bama.hu

A Tavaszi nagytakarítás a példamutató magatartás szimbolizálása. Az esemény egyszerűsége és nagyszerűsége egyben az, hogy a közösségek szemléletét is formálja. Összefogásra ösztönöz és közben mélyen elgondolkodtat azon, hogy ez a mennyiségű hulladék hogy keletkezett, vagy hogy került oda - derül ki az egyetem közleményéből.

- Fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk és emellett bíztassunk erre másokat is. Az önkéntes szemétszedési akcióval szerettünk volna magunk is tenni a tisztább erdőért és összeszedni minél több hulladékot a túránk során. Kicsit úgy érezhettük magunkat, mint a természet megmentője. A közel 50 fő vállalkozó kedvű résztvevő (a PTE I. számú Gyakorló Általános Iskolájának 2/c osztálya és tanítói, a Kancellária, a Tanárképző Központ, az Egyetemi Könyvtár, a PTE Zöld Egyetem Program és a Mecsekerdő Zrt. munkatársai) örömmel vett részt közösen az eseményen egy jó ügyet szolgálva

 – emelte ki Kulcsár Tünde, a PTE Zöld Egyetem Program programkoordinátora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!