Országos szuperdöntő

2024.04.01. 20:15

Több mint 1200 riválist megelőzve jutott pénzügyi verseny döntőjébe a pécsi diákcsapat

Több mint 1200 riválist megelőzve jutott pénzügyi verseny döntőjébe a pécsi diákcsapat. Idén ugyanis 1218 csapat 3700 diákja vett részt a BankCode tanulmányi versenyen. A fővárosban megrendezett szuperdöntőbe hatan jutottak be, köztük a pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma csapata.

Mohay Réka

Idén már hatodik alkalommal rendezte meg a Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum középiskolás diákok számára pénzügyi tanulmányi versenyt. A március 26-án a Pénzmúzeumban megrendezett szuperdöntőn egészen új típusú, kreatív kihívásokkal is találkoztak a tanulók.  

 

Az első díjat az első díjat a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata hozta el. A pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma csapata a dobogóról ugyan lemaradt, de a Bucsuházy Dorina, Gamos Patrik, Tilk Kiara alkotta trió (felkészítő tanár: Dallmann Krisztina) megérdemelten jutott a szuperdöntőbe, megelőzve több mint 1200 másik csapatot. 

Hogyan hozzunk jó gazdasági döntéseket? Hol érdemes a pénzünket tartani? Milyen kockázatok merülhetnek fel egy befektetés során? – Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a felkészülés és a versenyfeladatok megoldása során azok a középiskolások, akik beneveztek a BankCode versenyre. A nyertes fiatalok elmondták, hogy azért is vesznek szívesen részt a pénzügyi versenyeken, mert az itt tanultakat már most hasznosítani tudják pénzügyi döntéseik során. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!