400 kilométer

2024.05.20. 18:53

Pozsonyból tekertek Pécsre, a gyermekonkológiát támogatják

Motoros felvezetés mellett gurultak be a pécsi Széchenyi térre a kerékpárosok, akik hosszú úton vannak túl, Pozsonyból indultak. Jó cél vezérelte őket, ugyanis a Gyermekgyógyászati Klinika számára gyűjtöttek.

Tóth Viktória

„Küzdj! Tekerj! Gyógyulj!” volt a jelszava annak a karitatív biciklitúrának, melynek befutója hétfő délután volt Pécsen. A biciklizést összekötötték egy jótékonysági eseménnyel is, a résztvevők ugyanis a pécsi gyermekonkológia támogatásáért pattantak nyeregbe, hogy négy napon át 400 kilométert tekerjenek Pozsonyból Pécsre. Dr. Ottóffy Gábor, az onkohematológiai osztály vezetője a rendezvényen elmondta, hogy a pécsi gyermekklinika elődje az Erzsébet Tudományegyetemen volt Pozsonyban, amelyet Budapestre, majd 1924-ben Pécsre helyeztek. A PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika tehát idén ünnepli működésének századik évfordulóját

Gyermekgyógyászati klinikát támogatták
Gyermekgyógyászati klinika támogatása volt a cél
Forrás: LP

– A centenárium alkalmából szervezett egyik esemény az, hogy Pozsonytól Pécsig tekert egy orvoscsoport, akik között voltak a gyerekeik is. A legidősebb kerékpározók pedig már 75 év fölött vannak – mondta az osztályvezető.

A Gyermekgyógyászati Klinika új játszóteret kaphat

A gyűjtés már korábban elindult, de a jótékonysági kezdeményezés csúcspontja volt a biciklitúra. Ezzel is hangsúlyozva a mozgás, a sport szó szerint életmentő, gyógyító funkcióját, valamint szerették volna ráirányítani a figyelmet a pécsi gyermekklinikán és az osztályon folyó gyógyító munkára, annak fontosságára.

– A klinika részéről az EURAKVILO Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány lett kiválasztva, akinek a jelenlegi célja, hogy gyermekonkológiai osztály környezetében legyen egy játszótér. Rövidesen ugyanis egy új telephelyre költöztünk, az Akác utcába. S ott szeretnénk egy korszerű, biztonságos és jó minőségű játszóteret létrehozni a gyerekeknek. Erre fogjuk fordítani a jótékonysági esemény során összegyűlt összeget. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!