Közgyűlés

2024.05.14. 15:34

Így kell tízmilliókért átbábozni öt évet

Milliárdos pályázatokat is visszadobtak és nemcsak az ígéreteit nem tartotta Péterffy Attila pécsi polgármester – mondta Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője keddi közgyűlésen tartott interpellációjában, aki szerint Péterffy Attila és csapat öt éven keresztül csak „bábozott". Több száz milliót kerestek közben a városatyák és hat büntetőügy indult, és küszöbön van a hetedik feljelentés is.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A nemzeti oldal politikusa, Kővári János a keddi közgyűlésen interpellációjában elmondta, hogy Páva Zsolt polgármester idején 100 milliárd forint értékben történtek fejlesztések, addig a jelenlegi városvezetés a korábbi önkormányzat projektjeinek szalagját vágja át. Kővári szerint ma buszok is alig járnak, parkolóhelyekből sem lett nagyságrendileg több, akvapark sem épült fel, közben pedig Péterffy Attila 2019-es programját még a polgármester honlapjáról is eltüntették.

Péterffy Attila azt mondta, hogy nehéz a realitások talaján maradnia, szerinte voltak bőven kudarccal kecsegtető projektek, a Vásárcsarnok és a Misina ilyen volt. A megmaradt forrásokból épült meg a Diána téri piac. Szerinte az akvapark is helyes kerékvágásba került, de a Drakula-pincét valóban nem nyitották meg.

Kővári viszontválaszában azt mondta, hogy a Vásárcsarnokhoz nem sok köze van a mostani városvezetésnek, hiszen a projektet az előző városvezetés készített elő, lobbizott a forrásokért.  Az elkészült napelemparkokat évekig nem indítottak be, a sportcsarnok felújítására is nagyon sokáig kellett várni, pedig a források már megvoltak.

Meglátása szerint nagyon sikeresen tartották vissza a programokat, hogy éppen a választás előtt készüljenek el. Valójában átbábozták az elmúlt öv évet - közölte.

A városvezetők fejenként nagyjából 40-50 millió forintot kerestek az elmúlt években, mindeközben a pécsi önkormányzat háza táján hat különböző büntetőügyben folyik jelenleg is nyomozás, a hetedik is a küszöbön van, miután Hoppál Péter, fideszes parlamenti képviselő bejelentette, hogy feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt a 30-40 milliós pécsi zebrák ügyében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!