Közgyűlés

2024.05.14. 11:09

Aljas, becstelen módon támadnak Péterffyék

Erősen tartanak Csizmadia Pétertől, a Fidesz-KDNP-ÖPE polgármesterjelöltjétől a baloldaliak - ismerte el Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje, Péterffy Attila keddi pécsi közgyűlésben, amikor ezzel szembesítette Csizmadia Péter. Mindeközben Péterffyék nem engedték, hogy a városházi lakásmutyiról adjon tájékoztatást Barkóczi Csaba, a közgyűlés jobboldali tajga.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A keddi közgyűlés pikáns eseménnyel indult, hiszen a bűnügyi eljárásokkal terhelt önkormányzat adta át az Év tűzoltója- és az Év rendőre-díjakat, a laudációkat pedig a cégeket bedöntő, rágalmazásért már jogerősen elítélt, MSZP-s Nyőgéri Lajos olvasta fel, majd pedig Péterffy Attila adta át az elismeréseket.  A jelenlegi városvezetés ténykedése kapcsán éppen hétfőn derült ki, hogy hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesznek a méregdrága zebrák miatt, holott már eddig is hat eljárás keretében nyomoznak a városháza körül, hűtlen kezelések, hivatali visszaélés, vesztegetés elfogadása, jogtalan inkasszó gyanújával.

A Magyar Szocialista Párt helyi vezetője, Csaba István felolvasott egy napirendi pontot, amit ő békepártinak nevezett, miközben abba csomagolva a kormánnyal szembeni támadást rejtettek el. Kővári János, az ÖPE-KNDP frakcióvezető felhívta a figyelemet arra, hogy hétfőn éppen ő kezdeményezte a békepárti nyilatkozatról való szavazást, amelyet be is nyújtott, majd abból vettek szavakat, mondatokat a baloldaliak. Szerinte, a baloldali kezdeményezés komolytalan, mert egy éve is elutasította városvezető koalíció a békepárti nyilatkozatot, egy háborúpártit fogadott el, ami most is érvényben van.

A baloldaliak a kampányban betámadták a Csizmadia Pétert is, a nemzeti oldal pécsi polgármesterjelöltjét azzal az üggyel, amelynek perében Péterffy Attila baráti ügyvédje kulcsszerepet játszott. Mint ismert, a baloldal a korábbi a buszbeszerzést a legnagyobb korrupciós botránynak tartja, ebben a bűnügyi eljárásban éppen a városnak a vád szerint százmilliós károkat okozó fővádlottat segítette Bodnár Imre. A baloldali ügyvéd Péterffy közvetlen belső köréhez tartozik, társaival százmillió forintértékben kaptak ügyvédi megbízásokat.

Csizmadia Péter ennek kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon tarthatnak tőle, ha ilyen, aljas és becstelen módon támadnak. Péterffy Attila erre reagálva zavartan nevetgélve, de elismerte mindezt.

A városházán mindeközben jogi kifogásokkal megakadályozták azt, hogy Barkóczi Csaba, fideszes képviselő regnáló városvezetés idején elindult lakásmutyikkal kapcsolatban tájékoztassa a közgyűlést tagjait, valamint felhívja a figyelmet az ezzel kapcsolatos visszásságokra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!