Megújulnak az épületek

2024.05.27. 20:01

Elstartolt a TOP-Plusz fejlesztési maraton Sellyén

A 2021-2027-es pályázati ciklusban elsőként a Sellye Város Önkormányzatának épületenergetikai fejlesztése című TOP-Plusz pályázat kivitelezési munkálatai indulnak meg a városban. A vállalkozási szerződést május 27-én írták alá Sellyén, a munkaterületet a kivitelezőnek júniusban adják át.

Tóth Viktória

A pályázat keretén belül a 12 önkormányzat közös hivatalának és a Sellyei Járási Hivatalnak helyet biztosító épületen (Sellye, Dózsa Gy. u. 1.) végeznek el energetikai korszerűsítést.

Sellye: Elstartolt a TOP-Plusz fejlesztési maraton
Sellye: Elstartolt a TOP-Plusz fejlesztési maraton

A mintegy 148,8 millió forint támogatásból megvalósuló projekt keretén belül a külső homlokzatokat, a padlásfödémet és a tetőteret is utólagosan hőszigetelik. A homlokzati nyílászárók korszerű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra lesznek cserélve, a fűtési rendszer esetében kondenzációs gázkazán és termosztatikus szelepek beépítése, radiátorok cseréje is megvalósul.

Mint arról az önkormányzat tájékoztatott, ebben a pályázati ciklusban ez csak az első lépés, az első pályázat, ezt még számos másik fogja követni.

– Már nagyon sok munka áll mögöttünk, aminek eredményeként eddig eljutottunk, de előttünk még több van. A befektetett energia kifizetődik amikor egy-egy beruházás befejeződik és az eltervezett célok megvalósulnak. Az idei évben vagy következő év elején további 8 darab pályázatban szeretnénk munkaterületet átadni. Sok minden befolyásolja azt, hogy mikor tudnak elkezdődni a munkálatok, eredményes nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatása szükséges hozzá, amely sajnos az utóbbi időben az eljárások fajtájától függően több (akár 6-8) hónapot is igénybe vehet – fogalmaztak. – Az önkormányzat és a hivatal dolgozói nap mint nap azon dolgoznak, hogy a már folyamatban lévő fejlesztések határidőben, minél hamarabb megvalósulhassanak és a helyi lakosság, valamint a térségben élők mielőbb ki tudják élvezni ezen fejlesztések eredményét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!