Siker

2024.06.05. 15:40

Az országos PénzOkos Kupa döntőjébe jutott a sellyei iskola

Közel 2400 résztvevő diák közül jutott a Budapesten megrendezett idei PénzOkos Kupa pénzügyi verseny döntőjébe a sellyei Kiss Géza Magyar-Horvát Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola diákjai.

Mohay Réka

A versenyre, melynek fővédnöke Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, két korosztályban nevezhettek a felső tagozatos diákok. A 7-8. osztályosok Pénzmúzeumban megrendezett kárpát medencei döntőjében a több mint 470 nevező csapatból a legjobb nyolc mérhette össze tudását a gyakorlatias pénzügyi feladatok megoldásával. A diákokat megtakarítással, befektetéssel, családi költségvetéssel, hitelekkel és bankjegyismerettel kapcsolatos kvízek várták, emellett számítási példák megoldásával.

A 10. PénzOkos Kupa versenyen – a két évvel ezelőtt a Junior kategóriában is győzelmet arató – a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumból érkezett csapat állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A verseny 2. helyezettje a Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola csapata lett, a bronzérmet a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium csapata szerezte meg. A dobogós diákok élménycsomagokat, sportkamerát, fényképezőgépet, fejhallgatót vehettek át.
A döntő további résztvevői és felkészítő tanáraik vásárlási utalványban részesültek, köztük a sellyei Kiss Géza Magyar-Horvát Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola. A Balázs Ádám, Vörös Anna Dóra, Kanász Hermina alkotta csapat felkészítő tanára Pálné Varga Valéria volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!