Lehet kerekezni

2024.06.13. 16:40

Siklóson tovább bővül a kerékpárút hálózat

Az alapkő letételével megkezdődött Siklóson az 5701 számú közút melletti kerékpárút megépítése. A beruházás megvalósítására Siklós Város Önkormányzata 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett támogatási konstrukcióból.

Bama.hu

A Máriagyűdi kerékpárút folytatásaként az 5701 és 5711 számú közutak körforgalmi csomópontjáig terjedő szakaszt építik most meg. A közel 2,5 km hosszú új kerékpárút csatlakozni fog a Villányi kerékpárúthoz, amivel teljessé válik a Máriagyűd és Villány közötti kerékpárút hálózat. A kerékpárút részeként egy pihenőpontot is kiépítenek, ahol a pihenés mellett lehetőség lesz a kerékpárok kisebb javítására is a pihenőbe telepített szervízoszlop igénybevételével. A túrázókat információs tábla segíti majd az tájékozódásban.

A projekt ünnepélyes alapkőletételére 2024. június 6-án került sor. Riegl Gábor polgármester beszédében elmondta, hogy a most megvalósuló fejlesztéssel Siklós kerékpárút hálózatának egy fontos, eddig hiányzó eleme valósul meg. Ezzel teljessé válik Máriagyűd és Villány közötti, jellemzően turisztikai célú kerékpárút. Nagy Csaba országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a térség idegenforgalmában jelentős helyet foglal el a kerékpárturizmus. Ezért a kerékpárút hálózat bővítése, a turisztikai desztinációk összekapcsolása fontos fejlesztési törekvés, ami jó térségi együttműködéssel valósítható meg. A hálózat bővítésének egyik eredménye a most induló beruházás.

A kerékpárút építésére a kivitelezővel megkötésre került a vállalkozási szerződés, majd ezt követően a munkaterület átadás-átvételi eljárás is lezajlott 2024. június 11-én. A kivitelezési munkák a napokban megkezdődnek.

A beruházást Siklós Város Önkormányzata a Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumi partnerségben a TOP_PLUSZ-1.1.3-21 Helyi és térségi turizmusfejlesztés pályázati konstrukcióból, 350 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósítja meg. A projekt várható befejezése 2024.12.01.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!