Marsalkó Péter nyert a 07-es körzetben

2024.07.01. 17:30

Lokálpatrióta fotóművész dolgozik majd kiemelt figyelemmel a pécsi belvárosért

A történelmi belvárost a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) alkotta pécsi polgári szövetség színeiben mandátumot nyert Marsalkó Péter fotóművész fogja képviselni októbertől.

Bama.hu

A június 9-i helyhatósági választás részletes adatai alapján a körzet névjegyzékében szereplő 6756 választásra jogosultból 45,94 százalék járult az urnákhoz. A pécsi jobboldal által indított Marsalkó Péter 1174 voksot kapott, ami a szavazatok 38,62 százalékát jelenti. A pécsi polgári szövetség aspiránsa 144 szavazattal kapott többet, mint a baloldali koalíció által indított P. Horváth Tamás, a rá leadott 1030 voks a szavazatok 33,88 százalékát tette ki.

Lokálpatrióta dolgozik Pécsért
Lokálpatrióta dolgozik Pécsért

Képviselőjelölti bemutatkozója szerint Marsalkó Péter  pécsi fotóművész, nős, két fiú édesapja. Csaknem ötvenéves szakmai pályafutása is a városhoz köti: 1977-től tagja a Mecseki Fotóklub FOCUS Csoportjának, 1984 óta dolgozik fényképészként saját vállalkozásában. Munkásságát eddig több hazai és nemzetközi díjjal jutalmazták, 2016-ban pedig épp szülővárosa a Vasarely-díjjal.

Marsalkó Péter korábban kiemelte: meggyőződése, hogy fel kell újítani a Király utca burkolatát, és a jelenleg elhagyott, elhanyagolt belvárosi épület, majd hasznosítani azokat, köztük a Bóbita Bábszínház egykori otthonát is. A városrészben meglátása szerint megoldásra vár a nyilvános WC kérdése, továbbá a köztéri szemetesek, köztük a kutyakukák számát is gyarapítani kell.

A konkrétumok tekintetében a megválasztott fotóművész önkormányzati képviselőként vállalta, hogy a kiemelt figyelmet fordít választókörzetére, mert – mint fogalmazott - „a belváros kiemelt figyelmet érdemel!”

Úgy látja, szükséges, hogy a Széchenyi téren és a Búza téren, a Kossuth téren, valamint a Rákóczi úton növeljék a zöldfelületeket. A sétálóutcákban az üres boltoknak gazdát keresni és korlátozni az e-roller használatot a biztonság érdekében.

Képviselőként ugyancsak prioritásként fogja kezelni a belvárosi járdák minőségének javítását, az autók parkolási rendjének átgondolását, továbbá a közterületeken játszóterek kialakítása a fiatalok megtartása érdekében. Szintén szükségesnek tartja a központi városrész térfigyelő-rendszerének bővítését.

Ezeken felül – ígérte korábban - azért fog dolgozni, hogy a volt Bóbita és a Park mozi épületében közösségi központokat alakítsanak ki. „A körzet óvodáit és iskoláit felújítjuk. Megoldjuk a csapadékvíz elvezetését és támogatjuk a lakóépületek felújítását is” – sorolta leendő feladatait a körzetet októbertől képviselő lokálpatrióta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!