Szigetvár

2018.11.13. 16:25

Csángó dalok szólnak a Héttorony fesztiválon

Zajlik a Héttorony Fesztivál, mely kiemelkedő világ- és népzenei koncerteket, tárlatokat, előadásokat visz Makovecz Imre tervezte gyönyörű terekbe szerte az országban.

Mészáros B. Endre

A november 7–20. között zajló rendezvénysorozatnak vasárnap a leghősiesebb városban, Szigetváron, a Vigadóban is volt állomása.

Az Erdélybe is kitekintő fesztivál keretében 10 város 14 helyszínén 80 művész lép fel, 10 kiállítás lesz, 16 koncert, táncház, valamint fényfestészeti produkciók. A városok közül Budapest három, Kolozsvár két helyszínnel szerepel, lesz továbbá esemény Csíkszeredán, Szigetváron, Kakasdon, Pakson, Csengerben, Nagygécen, Tokajban és Bakon is.

A fesztivál célja az, hogy a hazai népzene és világzene kiemelkedő művészei a szomszédos országok magyarságához is eljussanak, továbbá, hogy a zene és építészet szerves kapcsolatára hívják fel a figyelmet. Emellett Makovecz Imre életművét és annak hatásait bemutató kiállításokkal, szakmai beszélgetésekkel, fényfestéssel várják a közönséget.

A baranyaiaknak leginkább Szigetváron a Vigadó Kulturális Központra érdemes figyelni, ahol múlt vasárnap délután Napom, napom, fényes napom címmel Nagy Mari és Vidák István textilművészeknek nyílt kiállítása Andrásfalvy Bertalan megnyitójával, majd csángó és radzsasztáni dallamokat adtak elő, végül a Muzsikás együttes koncertje volt hallható. Továbbá a Tolna megyei Kakasdon is elérhető távolságban vehetünk részt fesztiváleseményen, ahol a Faluházban november 13-án a pécsi építésznek, Dévényi Sándornak nyílik kiállítása és Nagy László verseket énekel Bognár Szilvia, Novák Péter az Etnofon Társulás kíséretében, végül a Branka Trió koncertje következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában