zene

2019.05.26. 13:34

Fellépnek a kontinens legnagyobb bluesbuliján

A PMD Blues Band pályafutása csúcsát jelenti az a fellépés, amelyre július 27-én kerül sor az Isztrián, ahová Eb Davis is elkíséri a csapatot a pécsi Brass Show fúvós produkcióval közösen.

Mészáros B. Endre

Az Isztrián, az Opatia riviéra nyolc településén június 25. és augusztus 4. között rendezik a Jerry Ricks Blues Fesztivált japán, amerikai, angol, olasz, horvát, szerb, szlovén, osztrák és magyar bandákkal, de hallhatnak az érdeklődők Janis Joplin és Aretha Franklin tribute zenekarokat is. A pécsi kompánia pedig egyetlen magyarként szerepel Brsečen, június 27-én.

Két igen népszerű, évtizedes hagyományú blues fesztivál egyesüléséből hozták létre Európa legnagyobb blues fesztiválját, ahol most 28 blues banda hallható. S azért Jerry Ricks, mert itt halt meg a világhírű amerikai country blues gitáros 2007-ben.

Az Opatia riviérán egységesen 21 órakor kezdődnek a koncertek, nappal pedig blues előadások, műhelyek és kiállítások következnek. A szervezők tervei szerint ezentúl minden évben megrendezik itt a kontinens legnagyobb blues fesztiválját.

Ami a PMD-t illeti, a fiúk június 8-án a fúvósokkal együtt hangolnak koncerten Magyarhertelenden, július 13-án pedig várhatóan Balatonfenyvesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában