Komló

2019.05.05. 10:55

Idén is megrendezik a Hét Domb Filmfesztivált

Idén is megrendezik a nagy sikerű Hét Domb Filmfesztivált Komlón – június 15-ig várják az alkotók nevezéseit a szeptember 9-től 15-ig tartó rendezvényre.

W. K.

Békéscsaba, 2012. szeptember 24. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Reviczky Gábor színmûvész a Békéscsabai Jókai Színház udvarán 2012. szeptember 24-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A szervezők az előző évekhez hasonlóan hat felnőtt – animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, dokumentum-, kisjátékfilm, nagyjátékfilm, egyéb és gyermekfilm – és egy diák kategóriában fogadják a filmkészítők alkotásait. A zsűri elnöke Ternovszky Béla Balázs Béla-díjas érdemes művész, tagjai pedig Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendező és Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesznek. A diák kategóriát külön, szintén neves szakemberekből álló zsűri értékeli.

Mint ismeretes, a két évvel ezelőtt indult komlói Hét Domb Filmfesztivál célja a magyarországi és a határon túli profi és amatőr filmesek alkotásainak versenyeztetése, az alkotók szakmai megmérettetése, a magyar filmgyártás maradandó kulturális értékeinek a közönséggel való megismertetése, közönségtalálkozók létrehozása.

A beérkezett filmek számától függően a filmeket előzsűri rangsorolja – a döntőbe minden kategória első tíz legmagasabb pontot elért alkotása kerül be.

A tavalyi fesztiválon hét nap alatt több mint száz filmet láthatott a közönség Komlón – a filmvetítések mellett több kísérőprogram is színesítette az eseményt. Idén, az immár harmadik fesztiválon is rengeteg kulturális, szórakoztató program fogadja majd a városba látogató vendégeket.

A versenyfilmek szeptember 9–14-ig lesznek láthatók minden nap reggel 9 órától este 21 óráig a Komlói Színház- és Hangversenyteremben, szeptember 15-én 10 órától matiné várja a közönséget. A délelőtti vetítéseket elsősorban a diákok számára állítják majd össze, a részletes programot a fesztivál kezdete előtt két héttel (augusztus 26-tól) bocsátják a nagyközönség rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában