Pécs

2019.05.23. 18:25

Tehetséges fiatal fotósok munkáiból nyílik tárlat

Útközben címmel nyílik kiállítás a Vizuális Nevelésért Alapítvány Junior Galériájában május 30-án, ahol a Képírás Fotószakkör tagjai mutatják meg munkájuk javát.

bama.hu

A tehetséggondozó program 2010-ben indult és folyamatos átalakulások során nyerte el mostani formáját. Kétheti rendszerességgel tartanak foglalkozásokat, amelynek keretében előadások, gyakorlatok, fotóséták, műhelylátogatások színesítik a diákok tanulmányait. A szakemberek (Odrobina Tamás, Körtvélyesi László, Kálecz Rudolf) képzettsége, szakmai múltja biztosíték arra, hogy a célok megvalósuljanak.

A tizenévesekkel foglalkozó fotószakkör elsődleges célja, hogy kaput nyisson a fotózás világára (figyelembe véve más művészeteket is), szakmai és gyakorlati ismereteket adjon át, irányítsa, segítse a diákok szakmai, művészi fejlődését. Feladatának tekinti a közös élménygyűjtést, tapasztalatszerzést, amely táptalaja a kreatív gondolkodásnak, minőségi munkának.

A tárlaton Dobszai Péter, Horgas Marcell, Horváth Csaba, Illés Emma, Kovács Liliána, Nagy Nikolett, Recht Balázs és Szemelyácz Máté fotói láthatók.

A fotószakkört ebben a tanévben a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

A megnyitóra május 30-án 18.00 órakor kerül sor a VNA Junior Galériában (Csinos Presszó – Pécs, Váradi A. u. 8.)

Megnyitja: Kálecz Rudolf

A kiállítás szeptember 14-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában