kiváló program

2019.08.06. 14:00

Négynapossá bővítik a Siklósi Várfesztivált

A fesztivál alatt siklósi érmékkel is fizethetünk a középkori faluvá alakult várkertben.

Zs. K.

Nem egészen egy hét van hátra a Siklósi Várfesztivál kezdetéig, ugyanis az idén augusztus 8-tól 11-ig rendezik meg a nagyszabású programot. A tavalyi sikereken felbuzdulva a háromnapos várfesztivált az idén négynaposra bővítette a várkapitány. A rendezvényre látogatókat nappal hagyományőrző programokkal, látványos csatajelenetekkel, középkori forgataggal, díszlövésekkel, vásári komédiával, este pedig könnyűzenei koncertekkel várják.

– Nyolcadika, tehát a csütörtök tulajdonképpen a nulladik nap lesz, amikor is délutántól a várkertben egymást fogják váltani a zenekarok. A helyi kötődésű Nihil Chips, majd Gangxta Zolee és a Kartel, valamint az est fő fellépője, a Hooligans koncertezik, amely után tűzijáték veszi kezdetét. Ezt követően hajnalig a Delta zenekar bulijára táncolhat a közönség – mondta Szentgyörgyváry Péter várkapitány. Másnap, azaz pénteken délelőtt átalakul a rendezvénytér, így aki a fesztivál további napjaiban a várkertbe látogat, az egy középkori faluban találja majd magát. A várkapitány azt is elmondta, hogy itt forintot keveset tudnak használni a vendégek, a vásárlók a legtöbb szuvenírért, vagy a szolgáltatásért siklósi érmével fizethetnek majd.

– Ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy a látogatók valóban a középkorban érezzék magukat a történelmi falak között – tette hozzá. A program szerint pénteken a várudvarban Balázs Fecó, Rudán Joe és a Harkány Big Band lép színpadra.

A várfesztivál egyik leglátványosabb programja, a már hagyományosan a postától a várig tartó felvonulás szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik, este pedig szintén a fiatalabbakat szólítják meg, a várudvarban egy fényjátékokkal gazdagított Castle Night Party-ra invitálják a bulizni vágyókat. A hangulatról neves DJ-k – Andro és Chris Lawyer – gondoskodnak.

Természetesen nem maradnak el a csatajelenetek sem, szombaton és vasárnap délután is látványos bemutatókkal készülnek a hagyományőrzők, akikből az idén sem lesz kevés, több százan érkeznek a dél-baranyai fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában