Fesztivál

2019.08.25. 20:00

Szamárfülekben mókáztak, kreatív játékokkal szórakoztak

Gyerekzsivajtól volt hangos három napon keresztül a pécsi Zsolnay Negyed, a hangulatos Szamárfül Fesztiválra idén is több száz család látogatott el.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Az ország egyik legnagyobb családi fesztiválján, a pécsi Szamárfülön idén augusztus 23–25. között nyolcadik alkalommal szólt minden a gyerekekről. Már a Zsolnay Negyed környékén is szamárfület viselő kicsikkel találkoztunk, a kultúrközpontba belépve pedig százával kacagtak, mókáztak a gyerekek.

A negyed immár hagyományos, nyárbúcsúztató fesztiválján közel száz ingyenes programmal várták idén is a családokat.

A gyerekek a PTE-PEAC Vívószakosztályának köszönhetően a vívást is kipróbálhatták, természetesen csak a sportot imitáló játékfegyverekkel. A résztvevők egy interaktív szúrópárna segítségével azt is megnézhették, hogy milyen pontosan és gyorsan tudtak szúrni. A színpadi programok sem maradhattak el, a legkisebbek részére csecsemőszínházi előadás volt, míg a nagyobbak bábszínházi eposzt is láthattak. Koncertekből sem volt hiány, Gryllus Vilmos a Rutkai Bori Banda, Bíró Eszter, a Kokopelli Jazz Matiné, Bolba Éva és a JAZZterlánc is bemutatkozott.

Azokra a szülőkre is gondoltak, akik át szerettek volna adni csemetéiknek a retró életérzésből, a gyerekek pedálos Moszkvics kisautókban versenyezhettek. A Kincses Piac is nagyon népszerű volt, a zsibvásárra bárki elvihette a feleslegessé vált játékait, könyveit és eladhatta azokat. Sok kisgyerek igazi régi játékkülönlegességre tett szert ezen a kis vásáron. A Pagony Mesebirodalomban pedig olvasással, társasjátékkal üthették el az időt a nagyobbak.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület önkéntesei több helyszínen is állatbemutatókkal, állatsimogatóval kedveskedtek a gyerekeknek. A háziállatok mellett bemutatták a szárazföldi teknőst és a varjút is az érdeklődőknek.

Speciális játszótérrel bővítettek

A fesztivál megnyitóján, péntek délután átadtak a negyedben egy speciális, új játszóteret. Kilenc új játékkal bővítettek: két trambulin, fészekhinta, amőba, játéktelefon, háton csúszó, kerekesszékes körforgó, integrált mérleghinta és rugós golyóvezető várja a kicsiket mostantól.

Az integrált játékeszközöket akadálymentesen használhatják sérült gyermekek is. A játszótér mozgáskorlátozott, látássérült, hallássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő gyermekek számára is kínál élményeket.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. célja az integrált játszótérrel, hogy a különböző fogyatékossággal élő és az ép gyermekek az együtt játszás élményén keresztül váljanak minél elfogadóbb, nyitott felnőttekké.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában