találkozó

2020.08.09. 16:30

Megtartják az amatőr színházi fesztivált Komlón

A seregszemlét ezúttal is szakmai beszélgetések, valamint színes off programok kísérik.

Wald K.

Bő két hét múlva veszi kezdetét a VI. Komlói Amatőr Színházi Találkozó, a KASZT. Az eredetileg június elejére tervezett, majd az augusztus 20–23. közötti időszakra halasztott rendezvényt megtartják, a koronavírus-járvánnyal összefüggő központi szabályok a versenyprogram lebonyolítását alapvetően nem akadályozzák. Az előadások csakúgy, mint a korábbi esztendőkben ingyenesek, ám a színház korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni nézőként személyesen, illetve telefonon lehet a komlói Színház- és Hangversenyteremben. A legtöbb előadást megtekintők között színházlátogatással egybekötött soproni wellnesshétvégét sorsolnak ki. A versenyprogramban szereplő darabokat – a járvány okozta nehézségek ellenére – csaknem félszáz produkcióból válogathatták ki a szervezők.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az esemény minőségét elismerve tízmillió forint támogatást biztosít a rendezvényhez, így a pályázati forrás segítségével összesen 18 millió forintból valósulhat meg a programsorozat.

A produkciókat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szakmai zsűri értékeli: Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője, a KASZT fesztiváligazgatója, Németh Ákos drámaíró, valamint Regős János és Lucie Malkova rendező.

A seregszemlét ezúttal is különböző szakmai beszélgetések, valamint színes off programok kísérik a fesztivál négy napja során. Augusztus 20-án 16 órakor a Gipsy Rock Band koncertezik a 48-as téren, az ünnepélyes megnyitó felvezetéseként. Este ugyanitt Edvin Marton ad koncertet. Másnap, pénteken délután a VoiSingers szórakoztatja az egybegyűlt közönséget, 21.30-kor pedig Varga Miklós koncertje veszi kezdetét. Szombaton ismét a Gipsy Rock Band, majd a Wing Singers áll színpadra, ezt követően 18 órakor „Dalok a tábortűznél” címmel nosztalgia koncert veszi kezdetét. A nap zárásaként a Kollmann Gábor Jazz Wolf Katival ad koncertet, míg a fesztivál utolsó napján, a díjátadóval egybekötött záróünnepségen – Rudán Joe lép színpadra és szórakoztatja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában