Baranyai horvátok

2021.02.20. 10:45

A horvát népzenei oktatás fejlesztése is cél

A Szalántai Általános Iskola első osztályos tanulói a közelmúltban vehették birtokukba tantermük új berendezését, melyet a Szalánta Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a „Holnapért” Alapítvány és a Pécsi Tankerületi Központ anyagi támogatásával sikerült megvásárolni.

Zs. K.

Martonvásár, 2014. szeptember 14. A tordasi Sajnovics János Általános Iskola diákjai muzsikálnak Martonvásáron a magyar népdal napján, 2014. szeptember 14-én. A magyar dal napja programsorozatában elsõ alkalommal kapott önálló helyszínt a népzene. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bruzák Noémi

A tanulók megfelelő környezetben vehetnek részt a tanórákon és a horvát nemzetiségi órákon.

A fejlesztések tovább folytatódnak, hiszen az iskolai Holnapért Alapítvány pályázatai közül kettő is pozitív elbírálásban részesült. A pályázat célja az iskolai népzenei oktatás fejlesztése, melynek keretében a támogatásból új hangszereket vásárolhatnak az intézmény számára, illetve zenei tábor szervezésére is lehetőség nyílik.

Ezen kívül a „Civil szervezetek szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására 2021.” Hagyományunkban a jövőnk című pályázat is elnyerte a Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégiumának támogatását. Ennek keretében sor kerül egy terem berendezésére, programok és kirándulások szervezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!